Brouwerij geeft Tsjechen extra motivatie

Reacties

De Tsjechische internationals hebben geen tekort aan motivatie. Bondscoach Pavel Vrba (foto) weet dat de fans extra gebrand zijn op een succes van de nationale ploeg.

Brouwerij geeft Tsjechen extra motivatie

Tsjechië begon de EK-kwalificatiereeks met een verrassende 2-1 zege op Nederland. Vrba is optimistisch dat de goede start een vervolg krijgt. 'Zoals ik geloofde in het team voor het duel met Nederland, zo heb ik vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijden tegen Turkije en Kazachstan.'

De bondscoach weet dat er meer op het spel staat. 'Het is een grote uitdaging duizenden fans bier te bezorgen', zei Vrba met een glimlach. Want als Tsjechië aan de komende twee duels minimaal vier punten overhoudt, wacht een bijzondere beloning voor de toeschouwers bij de komende thuiswedstrijd tegen IJsland van volgende maand.

Brouwerij Gambrinus, en sponsor van het Tsjechische voetbal, heeft namelijk gratis bier in het vooruitzicht gesteld bij nieuw succes van de nationale ploeg. Op 16 november staat er dan een biertje klaar voor alle bezoekers van het duel met IJsland in - what's in a name - Plzen.

Overigens is er voor Vrba ook een andere kant van de medaille. Als Tsjechië namelijk níét minimaal vier punten pakt, dan wordt de bondscoach ingeroosterd voor een shift in de brouwerij.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.