Rijkhoff vertelt waarom hij ondanks domper Oranje Onder-19 zeer trots is

Reacties

Julian Rijkhoff heeft van zich laten horen na de flinke teleurstelling van Oranje Onder-19. De EK-droom van het elftal viel zaterdag in duigen, maar bij Rijkhoff overheerste na afloop vooral trots.

Rijkhoff vertelt waarom hij ondanks domper Oranje Onder-19 zeer trots is
© Pro Shots

Oranje Onder-19 moest in een groep met Frankrijk, België en Litouwen eerste worden om zich te plaatsen voor het EK in Noord-Ierland van aankomende zomer. Dat mislukte, maar Rijkhoff was ondanks de domper tegen Frankrijk Onder-19 zeer trots. 'Je moet niet vergeten dat ik tot een paar maanden geleden nog gewoon in de O19-competitie bij Borussia Dortmund speelde', zei Rijkhoff bij ESPN.

Rijhoff maakte afgelopen winter de overstap van Dortmund naar Ajax en daar heeft hij het uitstekend naar zijn zin. 'De afgelopen maanden zijn fantastische geweest voor mij persoonlijk. Natuurlijk is een volle Johan Cruijff Arena anders dan dit, maar ik vind dit ook heel mooi. Ik ben heel gelukkig, ondanks dat we het EK zijn misgelopen.'

Daarom maakte bij Rijkhoff de teleurstelling al snel plaats voor trots. 'Ik had het EK natuurlijk graag gespeeld, maar ik kan ook trots zijn op het feit dat ik weer voor mijn land heb mogen uitkomen en dat ik deze week tot aanvoerder ben benoemd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.