Rentree Van der Laan volledig verpest: 'Een off-day'

Reacties

Martijn van der Laan beseft dat zijn rentree bij SC Cambuur niet veel slechter had gekund. De van FC Groningen overgekomen verdediger keerde terug bij de Leeuwarders, maar ging in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo keihard onderuit: 1-6.

Rentree Van der Laan volledig verpest: 'Een off-day'

'Nee, zo had ik mijn rentree niet verwacht', aldus Van der Laan, die eerder ook al vier seizoenen uitkwam voor Cambuur, bij FOX Sports. 'We begonnen nog goed, maar daarna werd het slecht. Heel slecht. Kansloos. Bij ons lukte niks en bij hen vrijwel alles. Omdat wij niet goed dekten, was het eigenlijk prijsschieten voor hem (Oussama Tannane, die vier keer scoorde, red.). Wij hadden een off-day.'

'Dit doet heel erg veel pijn', erkende ook trainer Henk de Jong. 'Laat ik het netjes uitdrukken: dit is een klote-avond voor alles en iedereen die iets met Cambuur te maken heeft. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Mensen denken dat we al begraven zijn, maar dat is dus niet zo', toonde hij zich wel strijdbaar.

'Het is een afgang, maar die heeft ook een reden', vervolgde De Jong. 'Ik wil mijn jongens daarom ook beschermen. We hebben een compleet nieuwe defensie. We moeten dus weer helemaal opnieuw beginnen. Het leek wel Topklasse tegen Eredivisie. Er is dus nog het nodige werk te doen. Laten we dus hier ons voordeel maar mee doen en vol aan de slag gaan.'

Bij Cambuur was niet alleen Van der Laan, die als vervanger kwam van Etiënne Reijnen, een nieuw gezicht in de achterhoede. De van AZ overgekomen Djavan Anderson debuteerde in het zo desastreus verlopen duel.

Vanwege de flinke defensieve problemen, is het voor De Jong een streep door de rekening dat de komst van Sander Fischer van de baan lijkt. Lees er hier meer over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.