Heracles vernedert Cambuur tijdens Tannane-show

Het Cambuur Stadion vormde zaterdagavond het toneel van een sensationele Oussama Tannane-show. Mede dankzij vier goals van de aanvaller won Heracles Almelo met 6-1 bij SC Cambuur.

Al vrij snel werd duidelijk dat voor de SC Cambuur-verdedigers slechts een figurantenrol was weggelegd in de voorstelling van Tannane. De aanvaller sloeg in de eerste helft liefst vier keer toe. De laatste treffer van zijn makelij vormde het absolute hoogtepunt van de avond. Met een afstandsschot in de kruising sloot de vleugelspeler zijn masterclass geheel in stijl af.

In de zevende minuut opende Tannane namens de ploeg van trainer John Stegeman de score. De rechtsbuiten dribbelde naar binnen en schoot in de korte hoek raak. Doelman Leonard Nienhuis ging niet vrijuit bij die tegentreffer. Datzelfde kon bij de tweede treffer gezegd worden over een aantal van zijn collega’s. Na geklungel in de defensie werd Tannane neergehaald door Marvin Peersman, die geel kreeg. De aanvaller benutte de strafschop zelf en tekende voor de 0-2.

Na kinderlijk eenvoudig twee Cambuur-verdedigers gepasseerd te zijn, schoot Tannane vervolgens de 0-3 hoog in de korte hoek binnen. De hattrick deed het zelfvertrouwen van de 21-jarige flankspeler zichtbaar goed. Dat kwam tot uiting bij het schot in de bovenhoek waarmee hij verantwoordelijk was voor de 0-4, tevens de ruststand. Na de bijzonder fraaie openingsgoal tegen NEC (3-0 winst) staat het seizoenstotaal van Tannane na vanavond op vijf goals.

Heracles Almelo kon zijn geluk niet op met Oussama Tannane, die vier keer doel trof.

Met de moed der wanhoop zocht Cambuur na rust tevergeefs de aanval. In de 57ste minuut deed Wout Weghorst er nog een schep bovenop door de score uit te breiden. De spits had twee pogingen nodig om Nienhuis te passeren: 0-5.

In de slotfase redde Bartholomew Ogbeche de eer namens Cambuur, maar was het slotakkoord toch weer voor de Heraclieden. Thomas Bruns bepaalde de eindstand op 1-6. Tannane zal het duel niet snel vergeten: hij is direct topscorer van de Eredivisie en is de eerste Heraclied die vier keer in één Eredivisie-duel scoort. In de slotfase werd hij daarvoor beloond met een applauswissel.

Helemaal uniek is de vierklapper van Tannane immers niet, hij deed het - weliswaar in het KNVB-bekertoernooi - immers al eens beter. Lees hier hoe dat toen ging.

Het is voor Heracles de tweede competitiezege na de 3-0 overwinning op NEC van vorige week. Cambuur zoekt na drie speelronden nog altijd naar de eerste overwinning. De nummer twaalf van het voorbije seizoen speelde eerder met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle en verloor van Feyenoord (2-0).