Rentree tegen Ajax lonkt voor belangrijke Brama

Reacties

De technische staf van FC Twente rekent zondag in de topper op bezoek bij Ajax weer op de inzetbaarheid van Wout Brama. De 27-jarige middenvelder deed vorige week maandag een half uurtje mee in het duel van Jong FC Twente met FC Eindhoven.

Rentree tegen Ajax lonkt voor belangrijke Brama

Het waren de eerste officiële speelminuten van Brama sinds 13 april van het vorige jaar. Sindsdien moest hij toekijken vanwege een slepende hielblessure. De zondag ervoor zat de aanvoerder al op de reservebank bij de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen AZ. 'Als het nodig was geweest, had Wout tegen AZ twintig minuten kunnen meespelen', aldus trainer Alfred Schreuder.

'Normaal moet een van een lange blessure herstelde speler een terugkeertraject bij het tweede elftal afwerken, maar Wout is een ander type', vervolgde Schreuder. 'Hij bewaakt de organisatie, is een intelligente voetballer en brengt kwaliteiten die ons elftal niet heeft. Daarnaast heb je ook nog de hiërarchie van de kleedkamer. Brama is een belangrijke speler van FC Twente.'

Tegenover de terugkeer van Brama staat de afwezigheid van Dico Koppers en Roberto Rosales. Beiden missen het duel met Ajax van zondag (aftrap 14.30 uur) vanwege een schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.