Rekik en l'OM in hectisch oefenduel voorbij Juventus

Karim Rekik heeft met zijn nieuwe werkgever Olympique Marseille zaterdag gewonnen van Juventus: 2-0. De ontmoeting in Frankrijk was een hectische.

Het treffen tussen de nummer vier van Frankrijk en de kampioen van Italië was weliswaar een oefenduel, maar begon bepaald niet vriendschappelijk. Al vroeg kreeg Mario Lemina een gele kaart: hij maakte een overtreding op Álvaro Morata en schold de Spanjaard vervolgens de huid vol. Tot de rust kreeg Juve vervolgens drie flinke dompers te verwerken.

Middenvelder Sami Khedira, deze zomer overgekomen van Real Madrid, liep een op het oog zware hamstringblessure op en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Even later kwamen de Fransen op voorsprong. Romain Allesandrini leek vanaf de rechterflank een voorzet te willen geven, maar zag hoe de bal over keeper Gianluigi Buffon in het doel dwarrelde. Tot overmaat van ramp kreeg verdediger Stephan Lichtsteiner rood na opmerkingen richting de scheidsrechter.

Na rust zorgde Abdelaziz Barrada met een volley voor de 2-0 eindstand. Marseille begint het nieuwe seizoen in de Ligue 1 volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Caen, voor De Oude Dame staat op diezelfde dag het duel om de Italiaanse Super Cup tegen Lazio op de rol. Die wedstrijd wordt in Shanghai gespeeld.