Reijnders leidt met schitterende sologoal mooie Milan-middag in

Tijjani Reijnders heeft zondagmiddag zijn eerste doelpunt voor AC Milan in het eigen San Siro gemaakt. De middenvelder deed dat op schitterende wijze, met een uitstekende individuele actie. Het was de openingstreffer in de uiteindelijke 3-0 overwinning van i Rossoneri.

© Ziggo Sport
AC Milan
AC Milan
3 - 0
Monza
Monza

De thuiswedstrijd van Milan tegen AC Monza was nog geen drie minuten oud, toen Reijnders op het middenveld in balbezit kwam. De Nederlander zette het op een dribbelen en met succes. Reijnders ging een paar tegenstanders voorbij, voordat hij zijn actie bekroonde met een raak schot.

Voor Reijnders betekende het zijn tweede doelpunt in de Serie A, nadat hij eerder trefzeker was in de uitwedstrijd tegen US Lecce. Bekijk de beelden van de goal tegen Monza hieronder:

Na ruim twintig minuten moest Stefano Pioli noodgedwongen wisselen, omdat Tommaso Pobega geblesseerd raakte. De Milan-coach bracht de achttienjarige Jan-Carlo Simic voor hem in het veld. Simic maakte daarmee zijn debuut in het eerste elftal en vierde dat door de 2-0 te maken. Sinds een overwinning wordt beloond met drie punten waren alleen Alberto Paloschi en Alexandre Pato nog jonger dan Simic (18 jaar, 229 dagen) toen zij voor het eerst scoorden voor Milan.

Monza vond geen manier om zich terug in de wedstrijd te knokken en ging een kwartier voor tijd definitief door de knieën. Reijnders vond met een fraai passje Olivier Giroud, die de assist op Noah Okafor verzorgde: 3-0.

Zo boekte Milan zijn tiende overwinning van dit seizoen. De nummer drie van de ranglijst heeft nu zes punten minder dan koploper Internazionale, maar de stadgenoot heeft nog wel een duel tegoed en speelt later deze zondag tegen Lazio.