Recordhouder Ribéry helpt Bayern met jubileumgoal

Reacties

Een record en een jubileum rijker heeft Franck Ribéry een hoofdrol gespeeld bij het weer winnende Bayern München. Voor Bayer Leverkusen resteerden slechts de complimenten (1-0).

Recordhouder Ribéry helpt Bayern met jubileumgoal

Ribéry heeft zaterdag zich een Bundesliga-record eigen gemaakt. Met zijn basisplaats tegen Bayer Leverkusen is hij zijn landgenoot Matthieu Delpierre voorbij als Fransman met de meeste competitieduels in Duitsland. De teller van de aanvaller van Bayern staat op 186.

De oud-international luisterde deze bijzondere avond ook op met een cruciale treffer. Ribéry brak in de 51ste minuut de ban met zijn honderdste officiële doelpunt in Beierse dienst. Hij stond aan het einde van een aanval die was begonnen met een korte corner van Arjen Robben.

Tactiek
Het jubileumdoelpunt van Ribéry bleek ook beslissend in een lastige wedstrijd voor Bayern. Bayer Leverkusen had zich in München met de gedurfde tactiek van veel druk zetten van zijn positieve kant laten zien.

Daarmee werden de woorden van Josep Guardiola van voor het duel bevestigd. 'Het is een superploeg. Ik ben een grote, grote fan van hun speelstijl. Trainers als Roger Schmidt zijn goed voor het voetbal.'

Leverkusen moest het doen met de complimenten. De punten bleven in München. Koploper Bayern heeft zeven punten voorsprong op nummer twee VfL Wolfsburg, dat op zijn beurt zes punten voor staat op nummer vier Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.