Record Robben dankzij goals Müller in Hannover

Mede dankzij een discutabele beslissing van scheidsrechter Tobias Welz heeft Bayern München drie punten overgehouden aan het uitduel met Hannover 96 (1-3). Arjen Robben schreef daardoor geschiedenis.

Eenvoudig kwam de overwinning van Bayern in de HDI-Arena niet tot stand. De thuisploeg begon namelijk uitstekend aan de wedstrijd. In de negentiende minuut kopte Jimmy Briand in kansrijke positie naast. Zes minuten later was het wél raak. Op aangeven van Briand schoot Hiroshi Kiyotake van dichtbij raak. Maar lang kon Hannover 96 niet genieten van de voorsprong.

Drie minuten na de openingstreffer kwam Bayern namelijk al op gelijke hoogte. Xabi Alonso schoot, ondanks een glijpartij, raak uit een vrije trap. Na ruim een uur kregen de bezoekers het tweede doelpunt cadeau. Robert Lewandowski, die al na ruim een half uur was ingevallen voor Dante, kopte laag en werd daarbij geraakt door ex-PSV'er Marcelo.

Welz besloot een strafschop te geven en die werd feilloos benut door Thomas Müller, die de wedstrijd in de 72ste minuut in het slot gooide met zijn tweede doelpunt van de middag. Na een uitstekende actie van invaller Franck Ribéry kopte hij de bal tegen de touwen. Door zijn twee treffers raakte Müller evenwel een Bundesliga-record kwijt aan Arjen Robben.

Die boekte namelijk zijn honderdste overwinning in de Bundesliga en had daar slechts 126 wedstrijden voor nodig. Daardoor mag Robben zich de speler noemen die als snelste de grens van honderd winstpartijen in de Duitse topklasse bereikt. Het record was in handen van Müller en voormalig Bayern-verdediger Willy Sagnol, die beiden 148 competitieduels nodig hadden voor hun jubileumzege.

Door de zege doet Bayern München uitstekende zaken in de Bundesliga, want nummer twee VfL Wolfsburg ging met 1-0 onderuit bij FC Augsburg. Het verschil tussen beide ploegen is daardoor nu elf punten. Woensdag komt de ploeg van trainer Pep Guardiola opnieuw in actie, als Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Champions League op bezoek komt in de Allianz Arena. Tijdens de heenwedstrijd in Oekraïne bleef het 0-0.