Record en nieuwe stap richting titel voor Barcelona

Barcelona heeft door een 2-1 overwinning op Sevilla het gat met Atlético en Real Madrid weer vergroot tot acht en twaalf punten. Als beloning kon de formatie van trainer Luis Enrique ook een fraai record bijschrijven.

Sevilla was in de Primera División de laatste ploeg die het Catalaanse sterrenensemble op een nederlaag had getrakteerd. Sinds die 2-1 nederlaag van 3 oktober verloor Barcelona tot vandaag achttien competitieduels op rij niet.

Dat Sevilla als enige Spaanse ploeg nog geen uitwedstrijd had gewonnen, was in de openingsfase niet te zien. De Andalusiërs maakten het Barcelona lastig en kregen ook de eerste kansen. Na twintig minuten kregen die waarschuwingsschoten een vervolg. Vitolo opende na een fraaie assist van Benoît Trémoulinas met een beheerste volley de 0-1. Kort daarvoor had Barcelona nog wel de paal en lat (een verwoestende knal van Luis Suárez) geraakt.

Sevilla kon precies tien minuten genieten van de voorsprong. Lionel Messi legde aan voor een vrije trap en schoot de bal fraai in de bovenhoek, hetgeen al zijn zesde benutte vrije trap van dit seizoen was. Door zijn zestiende competitiedoelpunt staat de Argentijn inmiddels ook voor het achtste seizoen op rij op minimaal dertig treffers. Met 25 goals is Sevilla inmiddels ook de favoriete tegenstander van de Barcelona-vedette.

Kort na rust kwam Barcelona op voorsprong. Messi stond aan de basis van een aanval en via Suárez kwam de bal terecht bij Gerard Piqué, die de 2-1 op het scorebord zette. Voor de Uruguayaanse aangever was het al de zestiende assist van dit seizoen.

Dat het na die goal bij 2-1 bleef was te danken aan beide keepers. Claudio Bravo had een antwoord bij een grote kans voor Kevin Gameiro en aan de andere kant voorkwam Sergio Rico een tweede goal van Piqué. Ook daarna hielden de keepers hun doel schoon.

Beenhakker
Omdat Barcelona de achtste zege op rij boekte is de Spaanse koploper inmiddels in officieel verband 34 achtereenvolgende duels ongeslagen. Daarmee evenaart Barcelona de serie die Leo Beenhakker als trainer van Real Madrid neerzette in 1988/89. Donderdag krijgt Barcelona op bezoek bij Rayo Vallecano de kans Don Leo dat record af te nemen. Barcelona deelde Sevilla bovendien een psychologische tik uit. De nummer zes van Spanje is op 22 mei immers ook de tegenstander in de bekerfinale.