Griezmann doet Real pijn in Madrileense derby

Atlético Madrid heeft Real Madrid op eigen veld te kijk gezet. De goal van Antoine Griezmann bleek beslissend in de tegenvallende Madrileense derby (0-1).

Atlético Madrid had de laatste weken moeite met scoren. De aanval stond al 168 minuten droog voor het zaterdag aan de aftrap kwam in Santiago Bernabéu. Het doelpuntloze gelijkspel van dinsdag tegen PSV in de Champions League was de tweede op rij voor de Rojiblanco's, die daarmee ook lieten zien achterin de boel goed dicht te kunnen houden.

In de Madrileense derby kwamen de kracht en de zwakte van Atlético Madrid in de eerste helft aan de oppervlakte. Want Real Madrid had alle moeite een gaatje te vinden in de defensie van de gasten, die zich zelf slechts één keer echt gevaarlijk toonden. Antoine Griezmann dwong Real-doelman Keylor Navas tot een redding, terwijl aan de andere kant Jan Oblak aan het werk werd gezet door Cristiano Ronaldo.

Een doelpunt leek noodzakelijk om de derby te laten ontvlammen. Die goal kwam in de 53ste minuut van de voet van Griezmann. De Franse aanvaller drukte af na voorbereidend werk van de opgekomen back Filipe Luís, waarmee Atlético 221 minuten na de enige goal tegen Getafe van Fernando Torres eindelijk weer tot scoren kwam.

Het bleek genoeg voor de overwinning in het hol van de leeuw. Real Madrid voerde weliswaar de druk op en kreeg ook zonder echt te overtuigen kansen de score gelijk te trekken. Maar omdat onder anderen Cristiano Ronaldo een grote kopkans onbenut liet en Oblak redde op de inzet van invaller Borja Maroyal bleef de jacht op de gelijkmaker zonder succes.

Daarmee was ook de eerste nederlaag van Zinedine Zidane als trainer van Real Madrid een feit. De Koninklijke zag daardoor de achterstand op de stadsgenoot en de nummer twee van de Primera División groeien tot vier punten. Bovendien kan koploper Barcelona bij een zege zondag op Sevilla een gat slaan van twaalf punten.