Real-legende Raúl stopt na 21 jaar met voetballen

Reacties

Raúl (38) is aan de laatste weken van zijn spelersloopbaan bezig. Via een statement van zijn club New York Cosmos, uitkomend op het tweede niveau in Amerika, laat de Spanjaard weten dat hij na het lopende seizoen stopt als profvoetballer.

Real-legende Raúl stopt na 21 jaar met voetballen

'Toen ik hier in december mijn handtekening onder de verbintenis met de club zette, heb ik aangegeven dat ik de samenwerking aan het einde van het seizoen wilde evalueren', laat Raúl weten in de verklaring omtrent zijn voetbalpensioen. 'Ik wil in de komende weken de competitie sterk afsluiten en zal daarna gaan nadenken over mijn verdere toekomst.'

'Voetbal is lang een onderdeel van mijn leven geweest', vertelt de aanvaller, die 102 keer in actie kwam namens de nationale ploeg van Spanje en daarin 44 keer scoorde, verder. 'Het was daarom een moeilijke beslissing om ermee te stoppen. Maar ik denk dat dit het juiste moment is.

Raúl verwierf de meeste bekendheid in zijn periode bij Real Madrid. Daar kwam hij tussen 1994 en 2010 tot 323 doelpunten in 741 wedstrijden, evenveel als collega-topscorer aller tijden Cristiano Ronaldo er in 309 duels maakte. Na zijn periode in de Spaanse hoofdstad kwam Raúl ook nog uit voor Schalke 04 en het Qatarese Al Sadd. Voor Cosmos scoorde dit jaar hij zeven keer in 26 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.