Real zeer effectief, Milan weer bedroevend

AC Milan heeft de slechte resultaten in de Serie A voortgezet in de Champions League. FC Zürich zorgde voor een daverende verrassing in San Siro. Real Madrid scoorde drie keer in zes minuten.

AC Milan-FC Zürich 0-1Klaas-Jan Huntelaar begon op de bank bij Milan, waar Clarence Seedorf wel vanaf het begin mocht spelen. De Rossoneri stelden weer hevig teleur in het eigen San Siro stadion. FC Zürich toonde weinig ontzag en kwam al in de tiende minuut op voorsprong.

En hoe, na een hoekschop van Milan Gajic hakte verdediger Hannu Tihinen de bal achter zijn standbeen in het doel: 0-1. De Zwitsers groeven zich ook in het restant van de wedstrijd niet in en kregen kansen op meer doelpunten.

Milan zocht met de moed der wanhoop de aanval. Filippo Inzaghi miste een enorme kans en de spits kopte ook nog een keer net naast. Voor het overige lieten de Italianen weinig zien.

Real Madrid-Olympique Marseille 3-0Zoals wel vaker de laatste weken begon Real niet goed aan de wedstrijd. Marseille hield aanvankelijk goed stand in Estadio Santiago Bernabéu en kreeg zelfs kansen op de openingstreffer. De grootste was voor Mamadou Niang, die vanuit een moeilijke hoek op het lichaam van doelman Iker Casillas schoot.

De motor bij Real begon pas na een klein uur op toeren te komen, maar toen was er ook geen houden meer aan voor Marseille. In een tijdsbestek van zes minuten scoorde de thuisclub drie keer en stonden de gasten nog met slechts tien man op het veld.

Cristiano Ronaldo opende in de 58ste minuut de score. De Portugees schoof de bal na een lange pass van Pepe onder het lichaam van doelman Steve Mandanda door. De inleiding van de 2-0 was een overtreding van Souleymane Diawara op Ronaldo in het strafschopgebied. De verdediger kreeg een rode kaart en Kaká benutte de toegekende strafschop.

Ronaldo besliste de wedstrijd definitief door een voorzet van Karim Benzema binnen te tikken. Door de 3-0 zege gaat Real met zes punten aan de leiding in Groep C. Marseille is nog puntloos.