Real verstevigt koppositie na Ronaldo-show in derby

Reacties

Real Madrid heeft in het Madrileense onderonsje met Atlético Madrid uitstekende zaken gedaan in de Spaanse titelstrijd. Cristiano Ronaldo was met drie goals de grote man: 0-3. Door de overtuigende zege liep de koploper van de Primera División verder weg van Barcelona.

Real verstevigt koppositie na Ronaldo-show in derby

Ronaldo begon bij afwezigheid van de geblesseerde Álvaro Morata en de niet geheel fitte Karim Benzema als centrumspits. In die voor hem toch ietwat ongebruikelijke rol was de 31-jarige vedette de gevaarlijkste man aan de zijde van Real. Jan Oblak pareerde een kopbal van de Portugees nog net vóór de lijn, maar de Sloveense doelman van Atlético moest in de 23ste minuut wel het antwoord schuldig blijven op een van richting veranderde vrije trap van Ronaldo.

De twintigste goal uit een vrije trap van Ronaldo sinds 2009/10 (vier meer dan Lionel Messi) bracht Real op koers van de vijfde competitiezege op rij, waardoor het gat met aartsrivaal Barcelona zou groeien tot vier punten. Dat terwijl trainer Zinedine Zidane begin oktober nog moest ontkennen dat er sprake was van een crisis na drie gelijke spelen op rij in de Primera División. Sindsdien boekte De Koninklijke echter louter zeges en scoorde vijftien keer in vier weken tijd.

Cristiano Ronaldo staat klaar voor de vrije trap die de openingsgoal zou betekenen in de Madrileense derby. De 31-jarige Portugees maakte tegen Atlético Madrid de 39ste hattrick van zijn carrière.
Cristiano Ronaldo staat klaar voor de vrije trap die de openingsgoal zou betekenen in de Madrileense derby. De 31-jarige Portugees maakte tegen Atlético Madrid de 39ste hattrick van zijn carrière.

Ook het haperende Atlético was niet opgewassen tegen de stadgenoot. De ploeg van trainer Diego Simeone raakte achterop door de laatste twee uitduels te verliezen en kon tijdens de laatste Madrileense derby in Estadio Vicente Calderón alleen in het eerste kwartier na rust een echte vuist maken. Yannick Carrasco zag zijn schot van afstand echter rakelings langs de kruising vliegen. Antoine Griezmann had bij twee schietkansen niet het vereiste dynamiet in zijn schoen.

De beslissing viel uiteindelijk in de zeventigste minuut. Oblak tikte een geplaatst schot van uitblinker Isco nog uit zijn doel, maar had geen schijn van kans toen Ronaldo na een overtreding van Stefan Savic zelf achter de bal ging staan. De Europees kampioen miste tijdens de interlandperiode nog een penalty voor Portugal, maar bleef nu koelbloedig. Zes minuten later completeerde hij zijn hattrick toen Gareth Bale hem bij een uitbraak een niet te missen kans bood.

Ronaldo verbrak daarmee niet alleen het recordaantal goals van Alfrédo di Stefano (18 om 17) in de Madrileense derby, hij zorgde er ook voor dat Real na twaalf wedstrijden al negen punten meer heeft dan Atlético (vijfde). Ook de marge met Barcelona groeide met twee punten, omdat de regerend kampioen eerder deze zaterdag met 0-0 gelijkspeelde tegen Málaga. Over twee weken staat in Camp Nou de Clásico tussen beide kampioenskandidaten op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.