Real pakt de draad weer op na afgang bij Atlético

Reacties

Real Madrid heeft door goals van Isco en Karim Benzema een degelijke thuiszege geboekt op Deportivo la Coruña: 2-0. Daardoor beleefde de ploeg niet alleen een goede generale repetitie voor het Champions League-duel van woensdag bij Schalke 04, maar werd ook (tijdelijk) het gat met de rivalen Barcelona en Atlético Madrid vergroot. De stadgenoot was vorige week zaterdag nog met 4-0 te sterk.

Real pakt de draad weer op na afgang bij Atlético

In Santiago Bernabéu was het in de eerste helft eenrichtingsverkeer. De ploeg van Carlo Ancelotti zag tot twee keer de lat succes in de weg staan. Eerst raakte Cristiano Ronaldo het aluminium, daarna spatte een poging van Gareth Bale uiteen op de lat.

Nadat Benzema en Ronaldo een nog grotere kans om zeep hielpen, werd het uit die aanval alsnog 1-0. Isco krulde de bal in de 23ste minuut in de  verre hoek.

In de tweede helft duurde het tot de 73ste minuut voordat Real de nekslag uitdeelde. Ronaldo legde breed en Benzema rondde af met een handig wippertje. Het was voor de Fransman zijn twaalfde competitiegoal.

In de slotfase bleef het bij 2-0, waardoor Real op 57 punten uit 23 duels komt. Barcelona heeft met een duel minder 53 punten en Atlético staat daar weer drie punten onder. Barcelona ontvangt zondag Levante en Atlético gaat op bezoek bij Celta de Vigo. Depor, dat in eigen huis met liefst 8-2 van Real verloor, blijft twaalfde.

Bij Real maakte Lucas Silva als invaller zijn debuut. De 21-jarige Braziliaan werd afgelopen transferperiode voor dertien miljoen euro overgenomen van Cruzeiro. De blessure die Marcelo (op de foto samen met doelpuntenmaker Benzema) opliep, was nog wel een teleurstelling voor De Koninklijke. Onduidelijk is nog hoe ernstig zijn klachten zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.