Real Madrid via Cruz Azul eenvoudig naar WK-finale

Op overtuigende wijze heeft Real Madrid zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. Cruz Azul werd in Marrakesh ruim verslagen, ook al kwam Cristiano Ronaldo een keer niet tot scoren.

De vedette uit Portugal, die in de Primera División dit seizoen al 25 keer scoorde in veertien wedstrijden, was na ruim een uur wel dicht bij zijn mooiste treffer van 2014. Uit een voorzet van Gareth Bale probeerde Cristiano Ronaldo het met een Rabona-dropkick, maar doelman Jesús Corona bracht redding.

Op dat moment stond het al 3-0 voor De Koninklijke. Sergio Ramos (foto) kopte na een klein kwartier uit een vrije trap van Toni Kroos het eerste doelpunt namens de Madrilenen binnen, waarna Karim Benzema op aangeven van Daniel Carvajal de voorsprong nog in de eerste helft verdubbelde.

Kort voor rust kreeg Gerardo Torrado een uitgelezen kans de spanning terug te brengen, maar de aanvoerder van Cruz Azul zag zijn strafschop worden gekeerd door Iker Casillas. Ook afgelopen vrijdag stopte de ervaren keeper een penalty tijdens de 0-4 zege op Almería.

In de tweede helft tegen Cruz Azul liep Real opnieuw uit naar een 4-0 overwinning, waarbij Cristiano Ronaldo de rol van aangever vertolkte. Bale kopte in de vijftigste minuut de derde treffer tegen de touwen en het slotakkoord in Marokko was in de 72ste minuut voor Isco, die afrondde na een fraaie individuele actie.

Door de overtuigende zege - de 21ste opeenvolgende onder leiding van trainer Carlo Ancelotti - is Real Madrid als eerste verzekerd van een plaats in de finale van het WK voor clubteams. De Champions League-winnaar speelt daarin zaterdag tegen Auckland City of San Lorenzo, die woensdag hun duel in de halve finale afwerken.