Ontbrekende prijs moet 'onvergetelijk' jaar Real bekronen

Reacties

Cruz Azul is het eerste obstakel voor Real Madrid op weg naar succes op het WK voor Clubs, een van de weinige prijzen die ontbreken in de prijzenkast van De Koninklijke.

Ontbrekende prijs moet 'onvergetelijk' jaar Real bekronen

Real Madrid heeft drie keer de Wereldbeker gewonnen maar staat pas voor de tweede keer aan de aftrap van het WK voor clubs. In 2000, bij de eerste editie van het FIFA-toernooi in de huidige vorm, was de vierde plaats het teleurstellende resultaat. In de troostfinale was het Mexicaanse Nexaca na strafschoppen te sterk.

Veertien jaar later wacht Real Madrid op hetzelfde podium weer een Mexicaanse ploeg; Cruz Azul. De favorietenrol ligt zonder enige twijfel bij de Europese kampioen, die net als de Zuid-Amerikaanse tegenhanger San Lorenzo instroomt in de halve finale.

Cruz Azul bereikte met hangen en wurgen de halve finale door het Australische Sydney Wanderers na verlengingen met 3-1 te verslaan. Real Madrid komt juist in een ongekende winning mood richting Marokko. Met een reeks van twintig zeges op rij is de Spaanse grootmacht bezig aan een recordserie.

'Het jaar 2014 is nog niet voorbij', zei trainer Carlo Ancelotti in de aanloop naar de start van zijn ploeg in Marrakech. 'We hebben veel zin in dit toernooi. Winnen zou speciaal zijn, een kroon een onvergetelijk jaar.'

'De ploeg doet het goed. We zijn in staat de afwezigheid van Luka Modric en James Rodríguez op te vangen', vervolgde de Italiaan. 'Ik verwacht niet dat Sami Khedira of James dinsdag kunnen spelen, maar ze zijn zeker fit voor de volgende wedstrijd.'

Voor Cristiano Ronaldo is het een kans om zijn jaarproductie verder op te voeren. De Portugees heeft voor het vierde jaar op rij de grens van zestig goals voor club en land gebroken. Zijn record van 2013 (69 treffers) lijkt echter te hoog gegrepen, aangezien de teller nu op 61 staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.