Real Madrid sust Bernabéu ondanks overwinning in slaap

Real Madrid heeft zondagavond tegen Levante de kleine crisis in de Spaanse hoofdstad bezworen met drie punten. Het voetbal was niet om aan te zien, maar een paar kleine inspanningen voor rust waren genoeg voor de overwinning (2-0).

Sergio Ramos en Luka Modric keerden na lange afwezigheid terug in de basis bij Real Madrid en luisterden hun rentree allebei op met een gele kaart. Buiten de twee treffers van Gareth Bale (foto) en een korte maar heftige golf Madrileense aanvallen, gebeurde er weinig noemenswaardigs in de eerste helft.

Cristiano Ronaldo was er duidelijk op gebrand te scoren, om zo zijn rivaal Lionel Messi op de topscorerslijst te achterhalen. De ster van Barcelona heeft 32 treffers achter zijn naam staan, de mondiale Speler van het Jaar twee minder. Maar het was Ronaldo zondagavond niet gegund. Na een flipperkast-situatie scoorde niet hij, maar Bale de 1-0. De tweede leek hij wel te maken, maar zijn harde schot werd nog geschampt door Bale. De scheidsrechter zou dat doelpunt overigens achteraf nog wel op naam van de Portugees kunnen zetten.

De tweede helft was een lange slaapwandeling, met alleen nog een briljant moment van Karim Benzema. Met een soort pirouette hakte hij een bal op de kruising, de rebound schoot hij overigens hopeloos over.

Typerend voor de sfeer bij Real Madrid was de manier waarop Bale zijn eerste treffer vierde. Symbolisch met zijn handen op zijn oren, omdat hij niets van de kritiek wil horen. Die zal na de zege, die De Koninklijke op een punt van Barcelona brengt, niet verstommen. Volgende week zondag treffen de grootmachten elkaar in Camp Nou.