Real Madrid schiet uit de startblokken en zet Barça onder druk

Reacties

Real Madrid heeft de eerste wedstrijd na de hervatting van La Liga vrij eenvoudig gewonnen. Eibar werd in de eerste helft al over de knie gelegd en kwam in het Estadio Alfredo di Stéfano nog goed weg met drie tegengoals.

Real Madrid schiet uit de startblokken en zet Barça onder druk
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Eibar
Eibar

Na een pauze van ruim drie maanden vanwege de uitbraak van het coronavirus had Zinedine Zidane veel te kiezen bij Real Madrid. Na lang blessureleed was zowel Eden Hazard als Marco Asensio weer terug. Laatstgenoemde begon nog op de bank, terwijl de grote aankoop van vorige zomer wel begon. Hazard kreeg in de aanval gezelschap van Karim Benzema en Rodrygo.

Het was echter een middenvelder die voor het eerste hoogtepunt zorgde bij de vliegende start van Real. Toni Kroos tekende in de vierde minuut al voor de openingstreffer door de bal met veel gevoel in de verre kruising te plaatsen. Real was zonder dat het tempo hoog lag heer en meester in een onwerkelijk decor – er werd in het stadion op het trainingscomplex Valdebebas gespeeld vanwege de verbouwing van Estadio Santiago Bernabéu.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als Real even aanzette, werd het echter direct gevaarlijk. Zo ook bij een versnelling van Sergio Ramos in de dertigste minuut. De centrumverdediger stoomde op en werd na een vloeiende combinatie gevonden door Hazard. Op aangeven van de Belg maakte Ramos al zijn zesde competitiegoal van het seizoen. De Koninklijke zette door en kwam in de 37ste minuut al op 3-0. Na een afgestopt schot van smaakmaker Hazard viel de bal goed voor Marcelo, die raak schoot in de verre hoek. Zo was er voor het bij vlagen indrukwekkende Real niets aan de hand bij het bereiken van de rust.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch wankelde de titelkandidaat in de tweede helft nog even. Thibaut Courtois redde geweldig op een knal van Edu Expósito en werd even later toch geklopt toen de bal via de rug van Eibar-verdediger Pedro Bigas in het doel ging: 3-1. Direct na die tegentreffer in de zestigste minuut werden Hazard en Ramos al gespaard, net als Rodrygo. Dani Carvajal was halverwege al gewisseld. Er werden al volop krachten gespaard met het oog op het afmattende programma dat nog wacht in de komende weken. De wedstrijd werd alleen maar rommeliger door de vele wissels. Gescoord werd er niet meer, ondanks kansen voor invallers Vinícius Júnior en Gareth Bale.

Real heeft nu weer een achterstand van twee punten op koploper Barcelona, dat zaterdagavond al overtuigend won bij Real Mallorca. De Madrilenen spelen donderdagavond wederom thuis, dan is Valencia de tegenstander (aftrap 22.00 uur).

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Als de superfitte Hazard zijn vorm herpakt maakt hij Real Madrid kampioen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.