Finale-expertise Real Madrid geeft de man van een prijs per twintig duels vertrouwen

Reacties

Barcelona deed zaterdagavond wat het moest doen tegen Real Mallorca, de bal ligt nu bij Real Madrid. In de thuiswedstrijd tegen Eibar bereikt coach Zinedine Zidane deze zondag een mijlpaal. De voormalig sterspeler zit voor de 200ste keer als eindverantwoordelijke op de bank.

Finale-expertise Real Madrid geeft de man van een prijs per twintig duels vertrouwen
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Eibar
Eibar

Zidane werd in januari 2016 naar voren geschoven als de nieuwe coach van Real, als de opvolger van de ontslagen Rafael Benítez, en kende een vliegende start van zijn trainersloopbaan. Zidane gidste zijn ploeg naar de eindzege van de Champions League en zou dit toernooi in de twee jaar hierna ook nog eens winnen. 

De Koninklijke legde met Zidane aan het roer ook twee keer beslag op de wereldbeker voor clubteams, de Europese Super Cup (tweemaal), de Spaanse Super Cup (tweemaal) én een landstitel. De coach hield het twee jaar geleden voor gezien, omdat hij het tijd vond voor vernieuwing, maar keerde ruim negen maanden later alweer terug. Met een gemiddelde van een prijs per twintig duels is de jacht van Zidane op meer zilverwerk geopend.

Voor nu is het vizier vooral op de Spaanse landstitel gericht. Real heeft na zaterdag vijf punten minder dan Barcelona en tracht dit verschil zondag in de thuiswedstrijd tegen Eibar te verkleinen. Vervolgens zijn er nog tien speelronden te gaan om Barcelona in te halen. 'We zijn er klaar voor', zei Zidane zaterdag op zijn perspraatje. 'Voor de spelers staan er nog elf finales op het programma. Gelukkig weten mijn spelers wat het is om finales te spelen, dus dat geeft me veel vertrouwen.'

'We zijn erg blij dat we weer kunnen spelen', vervolgde Zidane. 'We hebben ons goed voorbereid en zijn er klaar voor. In de wedstrijden die nog komen moeten we alles geven. Ik heb veel vertrouwen in mijn spelers en nu moeten ze het laten zien.' Zidane kan tegen Eibar weer een beroep doen op Marcos Asensio, die dit gehele seizoen nog niet in actie kwam vanwege een knieblessure. Ook Eden Hazard, terug van een enkelblessure, is er weer bij.

'Als de superfitte Hazard zijn vorm herpakt maakt hij Real Madrid kampioen'
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.