Hazard het geheime wapen van Real Madrid? Vergeet Het Kanon van Mallorca niet

Reacties

Het lange wachten is voorbij voor de Spaanse clubs. De hervatting van La Liga is donderdagavond een feit, met de derby tussen Sevilla en Real Betis (aftrap 22.00 uur) als eerste wedstrijd sinds 10 maart. Bij de vooruitblik op speelronde 28 hebben we speciale aandacht voor Marco Asensio.

Hazard het geheime wapen van Real Madrid? Vergeet Het Kanon van Mallorca niet
© Pro Shots

Door de coronabreak van ruim drie maanden zijn de kaarten opnieuw geschud in de top van La Liga. Barcelona heeft met nog elf speelrondes te gaan een voorsprong van twee punten, maar de tijd heeft in het voordeel van Real Madrid gewerkt. Bij de Catalanen is Luis Suárez weer beschikbaar na blessureleed, bij de Madrilenen zijn er liefst twee extra troeven. Veel aandacht ging uit naar Eden Hazard, die in de Verenigde Staten werd geopereerd vanwege een enkelblessure en nu weer speelklaar is. De Man van Honderd Miljoen is natuurlijk de blikvanger, maar de rentree van Asensio is misschien wel net zo belangrijk voor Zidane. Bijna elf maanden nadat het voor de 24-jarige Spanjaard vreselijk misging in een duel met Arsenal is hij weer fit.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

We spoelen terug naar de zomer van 2019. Het kriebelde bij Asensio weer om deel te nemen aan het EK Onder-21. Hij was als 23-jarige nog net speelgerechtigd omdat hij bij de start van de kwalificatiecampagne binnen de leeftijdscategorie viel. Met een geweldig Spaans elftal was hij twee jaar eerder in de finale gestrand tegen Duitsland. De zomer van 2019 moest de zomer van de revanche worden. Zidane riep Asensio echter bij zich en vroeg hem zich te sparen. De Franse coach was even eerder teruggekeerd bij Real Madrid en zag in het talent, dat hij zowel in de Champions League-finale van 2017 als die in 2018 had laten invallen, een van zijn belangrijkste spelers voor het seizoen 2019/20. Als Asensio zich even zou sparen, was hij volgens Zidane klaar om een nieuw sterrentrio te vormen met Hazard en Benzema. De linkspoot luisterde en zag van achter de tv hoe zijn generatiegenoten met Spanje Onder-21 Europees kampioen werden.

Vanaf het eerste moment in de seizoensvoorbereiding was Asensio een van de uitblinkers. Hij leek de fitste van allemaal in een fase waarin Zidane nog volop experimenteerde. Maar hoe de formatie ook viel, er leek altijd wel een rol voor Asensio te zijn. Misschien wel het mooiste voor de aanvaller uit Palma de Mallorca: hij leek nu echt de eerste keus te zijn voor de positie van rechtsbuiten, zijn favoriete plek. Vanaf daar kan hij à la Arjen Robben het centrum zoeken en uithalen met zijn zo sterke linker. Hij heeft misschien wel het beste afstandsschot van iedereen in La Liga. Denk maar terug aan de waanzinnige goal tegen Sevilla in de finale om de Europese Super Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Asensio was het seizoen 2019/20 hét moment om definitief de stap te zetten naar de status van basisspeler bij Real. Tot het op 23 juli misging tegen Arsenal. Bij het meeverdedigen zakte de buitenspeler door zijn knie. De schrik was direct groot. Het beeld was zo naar, dat Zidane direct wegkeek. De voorste kruisband in de linkerknie bleek te zijn afgescheurd.

Asensio ging onder het mes en revalideerde negen maanden. Het harde werk achter de schermen was niet zonder resultaat. Toen de poorten van trainingscentrum Valdebebas op 11 mei weer opengingen na een lockdown van twee maanden bleek Asensio een van de fitste spelers van allemaal. De aanvaller maakte vanaf dag één bij de nieuwe voorbereiding indruk op Zidane en is volgens de gerenommeerde Spaanse media een basisspeler in de plannen van de coach. Vanzelfsprekend zal Asensio niet alles spelen vanwege het afmattende programma in de komende weken, maar op de écht belangrijke momenten zou Zidane op dit moment willen kiezen voor een voorhoede met Hazard, Benzema en Asensio.

Asensio heeft het voordeel dat hij zo veelzijdig is. Dat maakte hem voor Zidane ook tot de perfecte supersub in de tijd dat Cristiano Ronaldo zo dominant was in de Real-voorhoede. De 24-voudig international speelde bij de Spaanse nationale ploeg ook regelmatig als valse spits en kan achter de spitspositie links, centraal en op rechts uit de voeten.

Door zijn afwezigheid van bijna elf maanden zouden we bijna vergeten wat voor bijzondere speler Real Madrid terug heeft. Asensio is veel meer dan een reserve, hij leek klaar om een hoofdrol te grijpen dit seizoen. Het kan nog.

Het programma in speelronde 28


Do 11 jun. 2020

Vr 12 jun. 2020

Za 13 jun. 2020

Zo 14 jun. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.