Real Madrid krijgt groen licht voor renovatie Bernabéu

Reacties

Real Madrid heeft toestemming gekregen van de gemeente Madrid om Santiago Bernabéu te renoveren. Hiermee komt de weg voor een overdekt stadion vrij.

Real Madrid krijgt groen licht voor renovatie Bernabéu

Sinds 2004 was de club al bezig om een inklapbaar dak over het stadion te krijgen. Door deze renovatie kunnen de vier iconische torens in elke hoek van het stadion mogelijk verdwijnen, hoewel dit nog niet zeker is.

Real wil de omgeving van Bernabéu fanvriendelijker maken door een parkeerplaats te vervangen door een groot plein waarop fans kunnen ontspannen voorafgaand aan een wedstrijd.

Toch was er niet louter goed nieuws voor De Koninklijke. Een plan van president Florentino Pérez om een hotel en een winkelcentrum toe te voegen aan de faciliteiten van het stadion, werd afgewezen. Pérez wilde hiermee de opbrengsten van het stadion vergroten, maar hier stak de gemeente een stokje voor.

De renovatie moet beginnen in 2017 en kost naar verwachting 400 miljoen euro. De capaciteit van het in 1947 geopende stadion (81.044 toeschouwers) blijft onveranderd. De Madrileense voetbaltempel werd in 1982 en 2001 ook al gerenoveerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.