Real Madrid blijft in titelrace door knappe zege

Reacties

Real Madrid is op bezoek bij subtopper Real Sociedad zonder puntenverlies gebleven. Asier Illarramendi vervulde tegen zijn ex-werkgever een hoofdrol: 0-4.

Real Madrid blijft in titelrace door knappe zege

De 24-jarige middenvelder maakte deze zomer de overstap van Sociedad naar Real Madrid, waar hij dit seizoen genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan. Juist tegen zijn oude club kreeg hij echter een basisplaats toebedeeld en hij toonde direct zijn waarde. Vlak voor rust was hij attent bij een rebound na een schot van Karim Benzema en hielp daarmee Real Madrid over het dode punt.

Een fout van Sociedad-doelman Claudio Bravo zorgde ervoor dat Gareth Bale (foto boven) in de 66ste minuut de wedstrijd kon beslissen. De Chileense keeper schoot een uittrap recht in de voeten van Bale, die niet aarzelde en Bravo met een inzet van afstand kansloos liet. Dankzij doelpunten van Pepe en invaller Álvaro Morata liep Real Madrid in de slotfase uit naar 4-0.

Dankzij de overwinning blijft Real Madrid meedoen om de Spaanse titel. De Madrilenen hebben een achterstand van respectievelijk drie en twee punten op koploper Atlético Madrid en Barcelona. Dinsdag gaat Real op bezoek bij Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League. Dat duel lijkt echter een formaliteit, want de heenwedstrijd werd door de mannen van trainer Carlo Ancelotti met 3-0 gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.