Barcelona blijft dankzij zege in spoor Atlético

Barcelona heeft in eigen huis een moeizame zege geboekt tegen Real Betis. Lionel Messi fleurde zijn tweehonderdste wedstrijd in Camp Nou op met twee doelpunten: 3-1.

Messi had slechts een kwartier nodig om zijn jubileumduel van een bijzonder randje te voorzien. Hij maakte vanaf de strafschopstip zijn 192ste doelpunt in tweehonderd wedstrijden in Camp Nou. De penalty werd veroorzaakt door Jordi Figueras, die Alexis Sánchez haakte. Diezelfde Figueras werd de schlemiel van de avond, door in de 67ste minuut de bal met een sliding achter zijn eigen doelman te werken.

Zijn ploeggenoten toonden veerkracht door binnen een minuut via Rubén Castro alweer de aansluitingstreffer te maken. Vijf minuten voor tijd kreeg Messi vanaf de strafschopstip de kans de wedstrijd te beslissen. De Argentijn stuitte aanvankelijk op doelman Adán, maar uit de rebound maakte hij alsnog de 3-1.

Barcelona nadert dankzij de zege koploper Atlético Madrid tot op een punt. Woensdag gaat Barcelona in de kwartfinale van de Champions League op bezoek bij Atlético, nadat afgelopen dinsdag de heenwedstrijd in Camp Nou was geëindigd in een 1-1 gelijkspel.