Real jaagt zonder Bale en Ronaldo op record Barcelona

Reacties

Cristiano Ronaldo zal zondag niet in actie komen voor Real Madrid in de uitwedstrijd tegen Espanyol, waarin De Konklijke een record van Barcelona kan evenaren. Trainer Zinedine Zidane liet zaterdag tijdens zijn persconferentie weten dat de 31-jarige Portugees ziek is. Ook met Gareth Bale neemt Zidane geen risico's.

Real jaagt zonder Bale en Ronaldo op record Barcelona

Ronaldo scoorde in de vorige drie confrontaties met Espanyol elf keer, maar zondag hoeven de Catalanen geen rekening te houden met de sterspeler van Real. 'Cristiano zal niet met ons meegaan. Hij heeft keelpijn en zal thuisblijven', zei Zidane. 'Hij is er niet klaar voor'. Ronaldo miste door de in de EK-finale opgelopen knieblessure ook al de eerste drie wedstrijden van het seizoen.

Ook Bale zal zondag niet zijn opwachting maken in Barcelona. De Welshe vleugelspits hield een lichte heupblessure over aan het Champions League-duel met Sporting Lissabon. 'Hij heeft daar een flinke tik op gehad. Met nog zoveel wedstrijden voor de boeg, kunnen we geen enkel risico nemen. Ik wil dat Gareth woensdag honderd procent fit is', zei Zidane. Dan speelt Real tegen Villarreal.

Zidane voegde eraan toe Ronaldo, Bale en Karim Benzema alleen op te stellen als ze honderd procent fit zijn. 'Maar dat hoeft niet te betekenen dat ze altijd moeten spelen.' Aan alternatieven zijn er dan ook geen gebrek in Madrid. Zondag zal James Rodríguez voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verschijnen. 'Hij traint goed, werkt hard en is in goede conditie.'

De Colombiaan werd afgelopen zomer nog in verband gebracht met een transfer wegens gebrek aan speeltijd bij Real. Zidane stelde in aanloop naar het duel met Espanyol echter dat alle spelers in zijn selectie aan spelen zullen toekomen. 'Ik wil rouleren en al mijn spelers gebruiken tijdens het seizoen.' Ook Marco Asensio, Isco en Lucas Vázquez mogen daarom hopen op een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.