Real in topvorm naar Clásico: 'Ronaldo beter dan Messi'

Reacties

Real Madrid-keeper Iker Casillas deed na afloop van de eenvoudige overwinning bij Liverpool zijn duit in het zakje wat betreft de discussie over wie er beter is: zijn ploeggenoot Cristiano Ronaldo of Lionel Messi.

Real in topvorm naar Clásico: 'Ronaldo beter dan Messi'

De Spaanse goalie evenaarde woensdag het record van Barcelona-middenvelder Xavi. Beiden hebben nu 143 Champions League-duels gespeeld, meer dan welke speler ook. Niet verrassend loofde Casillas na afloop zijn kameraad Ronaldo, die op zijn beurt weer dicht bij het doelpuntenrecord van Real-legende Raúl is. 'Hij is beter dan Messi. Ik kijk vooral naar mijn eigen ploeggenoten; Cristiano steekt geweldig in vorm.'

De Portugees zette Los Galácticos op 0-1, Karim Benzema maakte er 0-2 en 0-3 van. Daarna vonden de Spanjaarden het wel best, ook met het oog op El Clásico van zaterdag, tegen Barcelona. 'Dat wordt een andere wedstrijd, de hele wereld zal toekijken. Maar we zijn er klaar voor, hebben dan ook acht keer op rij gewonnen en zijn goed op dreef. Nog ondanks de spelers die we moesten missen', aldus Casillas.

Op dinsdag 4 november staat vervolgens de vierde groepswedstrijd in Groep B op het programma, dan komt Liverpool naar Madrid. Het is niet ondenkbaar dat Ronaldo Raúl dan voorbij streeft op de topscorerslijst aller tijden van het miljoenenbal. Hij staat nu op zeventig goals, Raúl maakte er in totaal 71. Ook Casillas kan dan een record pakken: Liverpool-thuis zal zijn 144ste CL-wedstrijd worden, al komt Xavi een dag later vermoedelijk óók in actie. Dat geldt ook voor Lionel Messi, die Ronaldo op de voet volgt met 69 Champions League-doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.