Real houdt dankzij Ronaldo hoofd boven in waterballet

Real Madrid heeft zaterdagavond met moeite gewonnen van laagvlieger Sporting Gijón: 2-1. Cristiano Ronaldo hielp zijn ploeg met twee treffers aan de zege, terwijl de bezoekers in de slotfase een strafschop misten.

Real, dat speciaal aantrad in shirts van gerecycled plastic, kwam via Ronaldo op een comfortabele voorsprong. De Portugese ster opende de score door een strafschop strak in de rechterhoek te schieten. Lucas Vázquez werd kort daarvoor onderuit gehaald. Een kwartier later kopte Ronaldo de 2-0 binnen uit een voorzet van linksback Nacho.

De bezoekers lieten de hoop op een goed resultaat echter nog niet varen. Ismael López Blanco deed iets terug namens Gijón door een voorzet van Carlos Carmona binnen te werken na zwak verdedigend optreden van Mateo Kovacic. In de stromende regen ging Real op jacht naar een doelpunt.

Na rust kreeg Real goede kansen om de score uit te breiden. Zo dwongen Karim Benzema en Nacho doelman Diego Mariño tot een redding met respectievelijk een kopbal en een schot. De grootste kans op een doelpunt was in de tweede helft echter voor de bezoekers, die na 78 minuten een strafschop kregen na een overtreding van Nacho. De Kroaat Duje Cop mikte in de kruising, maar zag zijn inzet over het doel van keeper Keylor Navas vliegen.

Real zit dit weekend door de winst in een zetel en kan rustig kijken wat achtervolgers Barcelona en Sevilla doen. De voorsprong van de koploper op de Catalanen bedraagt zeven punten. Sevilla heeft zelfs negen punten minder. Real gaat komende zaterdag op bezoek bij Barcelona. Gijón staat achttiende met negen punten. Die plek betekent aan het einde van het seizoen degradatie.