Real biedt Schalke weer weinig hoop op kwartfinale

Reacties

Real Madrid heeft in de Champions League wederom een tik uitgedeeld aan Schalke 04. In vergelijking met vorig jaar viel de score lager uit (0-2), maar de Duitsers kregen dit keer wel een extra domper te verwerken: Klaas-Jan Huntelaar moest al vroeg naar het ziekenhuis met een onderbeenblessure.

Real biedt Schalke weer weinig hoop op kwartfinale

De ontmoeting was een reprise van vorig seizoen. Ook toen troffen Schalke en Real elkaar in de achtste finale, ook toen was de eerste wedstrijd in Gelsenkirchen. Destijds (1-6) stond het na een kwart wedstrijd al 0-2, dit keer stond die score na negentig minuten op het bord. De uitgangspositie voor beide ploegen voor de return lijkt evenwel hetzelfde te zijn.

Zowel Schalke als Real kampte woensdagavond met de nodige personele problemen. Zo moest bij de Duitsers de negentienjarige keeper Timon Wellenreuther – pas goed voor 224 Bundesliga-minuten – het vanwege blessures van Ralf Fährmann en Fabian Giefer opnemen tegen een van de beste voorhoedes ter wereld. Aan de andere kant miste Real-trainer Carlo Ancelotti met Luka Modric, James Rodríguez en Sami Khedira een compleet middenveld.

Muur
Mede daardoor had de Italiaan op dat middenrif een plek ingeruimd voor Champions League-debutant Lucas Silva, terwijl Roberto Di Matteo de Schalke-defensie vóór de piepjonge Wellenreuther flink versterkte. Met drie centrumverdedigers en twee backs poogde hij de nodige verdedigende zekerheid in te bouwen, de door Di Matteo opgetrokken muur hield uiteindelijk 25 minuten stand.

Onder toeziend oog van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti (rechts) verlaat Klaas-Jan Huntelaar het veld.
Onder toeziend oog van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti (rechts) verlaat Klaas-Jan Huntelaar het veld.

Uitgerekend Cristiano Ronaldo, die al exact een maand niet had gescoord en tot zijn goal niet bepaald lekker in de wedstrijd zat, opende met een fraaie kopbal de score. Een tweede grote tegenvaller in korte tijd voor Schalke was even later het uitvallen van Huntelaar. Hij kwam in botsing met Raphaël Varane en liep daarbij een blessure op aan zijn onderbeen. Huntelaar vertrok direct naar het ziekenhuis, voor hem kwam de net als Wellreuther de negentienjarige en erg onervaren Felix Platte in het veld.

Waar de Nederlandse spits voor zijn blessure nog wel eenmaal voor gevaar had gezorgd, kon Schalke na de pauze amper nog een vuist maken. Alleen Platte (schot op de lat) en Atsuto Uchida (de rebound in de handen van Iker Casillas) waren direct na elkaar dicht bij 1-1. Uiteindelijk gooide verdediger Marcelo de wedstrijd met een fraaie goal met zijn rechtervoet op slot. Hoewel de eindstand minder kansloos aandoet dan die van vorig jaar, zal de eenvoud waarmee Real overeind bleef Schalke weinig hoop voor de return bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.