Real Betis klopt Celta en pakt derde plaats

Real Betis Sevilla is de verrassende nummer drie in de Primera Division. De promovendus was op eigen veld effectiever dan concurrent Celta de Vigo, terwijl een andere rivaal, Athletic de Bilbao, onderuit ging bij Real Vallodolid.

Celta de Vigo liep zich in Sevilla te pletter op de verdediging van Real Betis Sevilla, dat met 4-1 zegevierde. De ploeg van coach Victor Fernández was de beter voetballende ploeg, maar als de bezoekers er al in slaagden de stugge verdediging van Betis uiteen te spelen, dan faalden de Galiciërs in de afwerking. De thuisploeg had minder problemen met scoren. Na 54 minuten leek het duel zelfs al gespeeld. In de 25ste minuut zette Denilson de thuisploeg via een strafschop op voorsprong, nadat Cáceres Dani onderuit had gehaald. Tien minuten later vergrootte David Rivas de voorsprong. En tien minuten na de hervatting besliste Ito het duel. Hij scoorde uit een snelle counter, opgezet door Dani en Capi. Halverwege de tweede helft verkleinde Edu nog wel de achterstand, maar vijf minuten later werd de opgave van Celta nog groter omdat Valeri Karpin zijn tweede gele kaart incasseerde. Vlak voor tijd bepaalde Gabriel Amato de eindstand op 4-1 vanaf de strafschopstip. In blessuretijd moest ook Aleksandr Mostovoj met rood van het veld.

Athletic de Bilbao verzuimde de derde positie in de Primera Division te pakken. De Baskische ploeg verloor het uitduel met Real Valladolid. De thuisploeg kwam na een uur spelen op voorsprong via Jorge Tote. Vlak voor tijd bepaalde Fernando Sales de eindstand op 2-0.

Kiki Musampa viel weer eens op bij Málaga . In het thuisduel met Villarreal zette de Nederlander zijn ploeg na zeventien minuten op voorsprong. Clever Romero vergrootte het verschil in de 71ste minuut. Pas vlak voor tijd deed Villarreal iets terug via Constantin Galca: 2-1.

Real Sociedad gaf tegen tien man van Rayo Vallecano een 2-0 voorsprong uit handen: 2-2. De ploeg van doelman Sander Westerveld kwam in het degradatieduel al in de derde minuut op voorsprong via Tayfun, die van dichtbij een voorzet van Francisco de Pedro binnentikte. Vier minuten na rust zorgde De Pedro ook voor de assist voor de goal van Luiz Alberto, die raak kopte. Op dat moment speelde Rayo al met tien spelers omdat Elvir Bolic vlak voor rust met rood van het veld was gestuurd. Maar een alles-of-niets offensief bracht de Madrileense ploeg nog langszij via doelpunten van Pablo Sanz en Bolo Perez.

Sevilla hield de droom van Europees voetbal levend met een overtuigende uitzege op Real Mallorca. De promovendus won met 4-0 dankzij twee treffers van Moisés, en een treffer van Nicolas Olivera en Javi Casquero. Door de nederlaag bezet Mallorca de voorlaatste plaat.

Net als de bovenste ploegen ontlopen ook de onderste ploegen elkaar haast niets. Hekkensluiter Tenerife won in eigen huis met 3-1 van Osasuna. Alexis, Jordi en Ivan Ania maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Alexis passeerde ook nog zijn eigen doelman. De overwinning bekroonde het thuisdebuut van de nieuwe coach Javier Clemente.