RB Leipzig haalt Sørloth binnen als opvolger van Werner

Reacties

Alexander Sørloth heeft zijn toptransfer te pakken. De Noorse spits verruilt Trabzonspor voor RB Leipzig, waar hij de opvolger is van Timo Werner. Sørloth tekent tot medio 2025 bij de Duitse club.

RB Leipzig haalt Sørloth binnen als opvolger van Werner
© Pro Shots

Leipzig hengelde al enige tijd naar de diensten van Sørloth en het was al snel duidelijk dat de aanvaller die transfer wel zag zitten. Trabzonspor wilde zijn sterspeler echter niet zomaar laten gaan, waardoor er wrijving ontstond tussen speler en club. Toen begin september het eerste bod van Leipzig binnenkwam en Trabzonspor niet direct akkoord ging, was Sørloth plotseling onvindbaar.

Uiteindelijk zijn alle partijen toch tot een akkoord gekomen. Leipzig betaalt ruim 22 miljoen euro voor de Noor, die daarmee de duurste aankoop van deze zomer is en de op één na duurste in de clubhistorie. Bij de club van trainer Julian Nagelsmann is hij een welkome versterking in de voorhoede. In die linie nam Leipzig immers al afscheid van Werner (Chelsea) en Patrik Schick (Bayer Leverkusen).

Voor Sørloth is de toptransfer naar Leipzig een beloning voor een geweldig seizoen. De spits, die bij onder meer FC Groningen en Crystal Palace niet uit de verf kwam, was de afgelopen jaargang bij Trabzonspor goed voor liefst 33 doelpunten, waarvan 24 in de Süper Lig, en bezorgde de club daarmee bijna het landskampioenschap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer A. Sørloth
Meer over A. Sørloth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.