Rare gele kaart Donk, winst Van den Brom met Anderlecht

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens heeft overtuigend met 5-2 gewonnen bij Kalloni • Dimitris Salpingidis was de grote man met twee doelpunten en een assist • PAOK staat tweede in de Griekse competitie, met vijf punten achterstand op koploper Olympiakos Piraeus, dat nog een duel te goed heeft •

• Galatasaray heeft de knappe overwinning van afgelopen donderdag tegen Juventus (1-0) niet doorgetrokken naar de Turkse competitie • De achtste finalist van de Champions League kwam op bezoek bij Gençlerbirligi niet verder dan een 1-1 gelijkspel • Galatasaray-aanvaller Didier Drogba maakte na een uur de vroege treffer van de Roemeen Bogdan Stancu ongedaan • Namens de Turkse topclub maakte Wesley Sneijder de wedstrijd vol • De ploeg van trainer Roberto Mancini staat derde met elf punten achterstand op koploper Fenerbahçe •

Halil Colak heeft de geschorste Ryan Babel doen vergeten bij Kasimpasa • De in Deventer geboren buitenspeler startte in de thuiswedstrijd tegen Besiktas voor het eerst dit seizoen in de basis en liet zich gelden door vlak na rust gelijk te maken • Ezequiel Oscar Scarione bezorgde Kasimpasa negentien minuten voor tijd de overwinning • Ryan Donk kreeg na een half uur om een bijzondere reden een gele kaart • De Nederlandse verdediger raapte een bal op die op het veld gegooid was en gooide die tegen de wedstrijdbal aan, zoals te zien op onderstaand filmpje • Overigens was dat niet het enige incident • Een fan bestormde het veld en bracht Manuel Fernandes (Besiktas) ten val, waarop Ramon en Hugo Almeida een rode kaart kregen voor het trappen van de veldbestormer •

Mario Been heeft de kans om de aansluiting met koploper Standard Luik te vinden laten liggen • De trainer van RC Genk zag zijn ploeg in de onderlinge confrontatie met Standard met 3-1 ten onder gaan • Namens Genk was Steven Joseph-Monrose verantwoordelijk voor de eindstand in Luik • Genk is na de nederlaag terug te vinden op plaats vijf • De achterstand op Standard is negen punten •

• Anderlecht-trainer John van den Brom zag zijn elftal een knappe 2-1 overwinning boeken bij AA Gent • Bij rust keek Anderlecht door een treffer van Hervé Kage tegen een achterstand aan, maar doelpunten van Massimo Bruno en Aleksandar Mitrovic leverden Van den Brom in de tweede helft de zege op • De ommekeer ging gepaard met de invalbeurt van Bram Nuytinck, die direct na de rust mocht invallen • Demy de Zeeuw kwam in de 89ste minuut het veld in • Anderlecht staat tweede in de Belgische competitie, met vier punten achterstand op koploper Standard Luik •