Lennon: 'Milan wil zich tegen Celtic aan hele wereld tonen'

Ondanks de belabberde resultaten in Italië ziet Celtic-coach Neil Lennon AC Milan als een hoogwaardige tegenstander. De Noord-Ier beseft dat er dinsdag in de thuiswedstrijd tegen de Milanese grootmacht - beide clubs zitten in Groep H van de Champions League met Ajax en het al geplaatste Barcelona - veel op het spel staat.

Lennon: 'Milan wil zich tegen Celtic aan hele wereld tonen'

Achter Barcelona, dat al tien punten heeft en dinsdag op bezoek komt bij Ajax, vechten AC Milan (vijf punten), Ajax (vier punten) en Celtic (drie punten) om het tweede ticket voor de knock-out-fase. AC Milan is in eigen land dertiende (!) met slechts veertien punten, maar dat zegt volgens Lennon helemaal niks over de ploeg van de hevig bekritiseerde Massimiliano Allegri.

'We spelen morgen tegen een uiterst goede ploeg, al was dat in de laatste competitieduels niet terug te zien', weet Lennon. 'Ik heb Milan zaterdag gezien tegen Genoa. De spelers van de ploeg domineerden en hadden pech dat er niet werd gewonnen. Het voetbal en het tempo dat ze toonden, was van een hoog kaliber', refereert hij aan het 1-1 gelijkspel, waarin AC Milan lang tegen tien man speelde.

Door de slechte resultaten is Milan júist gevaarlijk, meent Lennon. 'De Milanezen moeten zich bewijzen ten opzichte van hun supporters. En niet alleen voor de fans, maar voor de hele wereld. Ze doen het best aardig in deze groep. Hun uitgangspositie is beter dan die van de twee andere ploegen.'

Celtic verloor het eerste groepsduel met Virgil van Dijk en Derk Boerrigter bij het AC Milan van Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Destijds was de 2-0 nederlaag geflatteerd.
Celtic verloor het eerste groepsduel met Virgil van Dijk en Derk Boerrigter bij het AC Milan van Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Destijds was de 2-0 nederlaag geflatteerd.

Lennon: 'Als we nog iets willen, dan moeten we dinsdag winnen. Het is voor mijn spelers en deze club geweldig om dit mooie duel te mogen spelen. Op de eerste helft tegen Ajax na, hebben we verder best aardig gespeeld. Ik hoop die lijn morgen door te zetten. De 1-0 nederlaag bij Ajax heeft ons wel in een moeilijke situatie gebracht.'

Ondanks de huidige laatste positie meent Lennon dat zijn spelers zonder zorgen kunnen spelen in Glasgow. 'Er is geen enkele druk op mij of mijn spelers. We hebben niets te verliezen en alles te winnen. Dat is een fijne positie.'

Schier onverslaanbaar
In Glasgow wordt Lennon in de rug gesteund door zeer goede statistieken. De Schotse topclub van de Nederlanders Derk Boerrigter en Virgil van Dijk heeft een uitstekende thuisbalans in de Champions League: slechts vier van de 26 thuiswedstrijden mondden uit in een nederlaag (W16, G6, V4). Dat gebeurde drie keer tegen Barcelona en één keer tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen