Lennon: 'Van Dijk een van de weinigen die wel wat deed'

Tot woede van manager Neil Lennon heeft Celtic de groepsfase van de Champions League met een wanprestatie afgesloten. In Camp Nou werd met 6-1 verloren van Barcelona en de Noord-Ier spaarde na afloop zijn spelers niet.

Lennon: 'Van Dijk een van de weinigen die wel wat deed'

Bij de Schotse grootmacht, die al uitgeschakeld was voor Europese overwintering, stonden Derk Boerrigter en Virgil van Dijk aan de aftrap. Omdat ruim verloren werd, zijn slechts drie punten gesprokkeld in poule H:  de thuisoverwinning op Ajax (2-1).

'En vandaag waren er maar twee á drie spelers die wel wat deden', aldus de boze Lennon. 'Virgil van Dijk, Adam Matthews en Mikael Lustig. Ook de keeper, Fraser Forster, valt weinig te verwijten. De rest was zeer slecht, ver onder het niveau dat we de laatste jaren in de Champions League hebben gehaald. We toonden geen enkel lef en na de 2-0 gaven mijn spelers het al op.'

'Ik ben daar boos en teleurgesteld over', gaat Lennon verder. 'Barcelona blijft een geweldig team, maar wij waren wel heel erg slecht.' Een speciale lofzang reserveerde de Celtic-manager voor Neymar, die liefst drie keer scoorde. 'Ik vond hem op Celtic Park al geweldig en nu was ik opnieuw onder de indruk. Hij gaat een grote toekomst tegemoet.'

Over deelname aan de volgende editie van het miljoenenbal hoeft Lennon zich overigens geen zorgen te maken. Celtic gaat met zeven punten voorsprong op Inverness soeverein aan kop in de allesbehalve spannende Schotse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen