Neymar dirigeert Barcelona naar forse overwinning op Celtic

Barcelona heeft de groepsfase van de Champions League op overtuigende wijze afgesloten. Na de verrassende nederlaag tegen Ajax, maakte de ploeg van trainer Gerardo Martino geen fout tegen Celtic. In Camp Nou werd het mede dankzij uitblinker Neymar 6-1.

Neymar dirigeert Barcelona naar forse overwinning op Celtic

Nog altijd zonder de geblesseerde Lionel Messi, maar met Neymar in de punt van de aanval werd Celtic met ruime cijfers naar huis gestuurd. Neymar zorgde voor een 3-0 ruststand. Voor de Braziliaan was het zijn eerste Champions League-treffer in het shirt van Barcelona.

Op aangeven van rechtsachter Mártin Montoya kon Neymar voor een leeg doel intikken. De eerste twee treffers kwamen op naam van Gerard Pique en Pedro, die na een schitterende actie van Neymar de 2-0 aantekende. Na de onderbreking eenzelfde spelbeeld; Barcelona combineerde snel en soepel, terwijl Celtic slechts toe kon kijken.

Ook de doelpunten bleven niet achterwege. Neymar tekende binnen het uur zijn tweede en derde treffer van de wedstrijd aan, terwijl Tello even later voor de 6-0 zorgde. Het slotakkoord was voor Celtic, dat via Georgios Samaras met een eretreffer de eindstand bepaalde op 6-1.

Groepswinnaar Barcelona gaat samen met nummer twee AC Milan door na de achtste finales. Ajax moet zich als nummer drie gaan opmaken voor Europa League-voetbal. Neil Lennon eindigde het Europese seizoen met opnieuw een nederlaag. De manager van Celtic, die de Nederlanders Virgil van Dijk en Derk Boerrigter de hele wedstrijd liet spelen, won in de groepsfase alleen van Ajax (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen