Ranieri: 'Ik ga de scheidsrechter niet beoordelen'

Reacties

Leicester City-manager Claudio Ranieri wilde na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen West Ham United niet oordelen over scheidsrechter Jonathan Moss. De arbiter drukte zijn stempel op de wedstrijd door Jamie Vardy rood te geven en beide teams een strafschop te geven.

Ranieri: 'Ik ga de scheidsrechter niet beoordelen'

'De rode kaart veranderde de wedstrijd compleet', zei Ranieri, die zijn mening niet met de kijkers van Sky Sports wilde delen. 'Ik moet mijn spelers beoordelen en niet de scheidsrechter. Ik ga daar niet over. Waarom moet ik iets over de rode kaart voor Vardy zeggen? Jullie hebben het zelf ook allemaal gezien.' Vardy, die zondagmiddag zijn 22ste competitiedoelpunt maakte, kreeg zijn tweede gele kaart toen hij in een duel met Angelo Ogbonna een strafschop probeerde te versieren.

Het tiental van Leicester kwam vervolgens op achterstand tegen The Hammers, maar hield uiteindelijk toch een punt over aan het duel dankzij een benutte strafschop van Leonardo Ulloa in de extra tijd. 'We toonden karakter. We spelen iedere wedstrijd met bloed, ons hart en onze ziel. Ik wil mijn spelers en de supporters bedanken voor het feit dat ze bleven geloven in een goede afloop.

Door de remise tegen West Ham kan de Premier League-koploper naaste achtervolger Tottenham Hotspur dichterbij zien komen. De Londenaren kunnen de achterstand op de lijstaanvoerder verkleinen tot vijf punten met een zege op Stoke City (maandagavond, aftrap 21.00 uur). Volgens Ranieri had het puntenverlies tegen West Ham niets te maken met zenuwen. 'Het was een lastige wedstrijd, het was heel zwaar. West Ham heeft gewoon een goede ploeg met veel goede spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.