Leicester City, passie vanuit de tenen

Reacties

De 34ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Leicester City, passie vanuit de tenen

Het is deze week wel weer gebleken. Je kunt een beter elftal hebben, meer geld, een riante voorsprong,  Lionel Messi, maar zodra een ploeg de passie vanuit de tenen omhoog laat vloeien ,vervalt elke logica.

Het is de les van Liverpool, een club waar de comeback in het DNA zit verweven. Het is de troef van Atlético Madrid, dat al vijf jaar bovennatuurlijk presteert door simpelweg harder te werken dan de rest. Ze moeten wel, ze kunnen niet anders, maar dan nóg moet je het elke keer weer kunnen opbrengen.

Drie spelers van Leicester City zijn genomineerd voor de Speler van het Jaar-verkiezing. Een verrassing is dat niet en dát is eigenlijk de verrassing. Dat we het heel normaal vinden dat Riyad Mahrez, N'Golo Kanté en Jamie Vardy kans maken om volgende week zondag tot beste speler in de Premier League te worden uitgeroepen. Maar normaal is het natuurlijk niet dat drie voetballers van een kleiner clubje samen de wereld veroveren.

Vraag Claudio Ranieri naar het geheim van zijn spits en hij wijst je op zijn hart. Vardy sprint elke keer achter de bal aan alsof het de laatste sprint uit zijn leven betreft. Met die bezetenheid compenseert hij veel gebreken en zo is iedereen in het elftal bereid een extra stap te zetten. Elke week knokt Leicester zich naar een overwinning. De 0-2 zege bij Sunderland werd na afloop als vanzelfsprekend ervaren, maar geen ploeg die dat weekeinde harder moest werken voor de punten dan Leicester. Vandaar de tranen van de trainer. Hij houdt zijn spelers elke week dezelfde boodschap voor. Ze mogen verliezen, ze mochten slecht spelen, maar aan één basisvoorwaarde moet zijn voldaan: elke millimeter gras moet zijn bevochten. Het klinkt allemaal makkelijk, hard werken kan iedereen, maar toch zijn er maar een paar ploegen die zo hard werken dat het pijn doet.

Voetbal is emotie. Vaak is het een inhoudsloze uitspraak. Maar toen Ranieri het vorige week zei, geloofde je hem. Hij had buiten het stadion een oudere vrouw in een Leicester-shirt zien staan en was geraakt. Zo'n vent wil je als speler niet in de steek laten.

Toch weet Ranieri ook dat de titelrace nog allerminst gedaan is. Hij moet nu al maanden vragen beantwoorden over een eventueel  kampioenschap, maar weigert daar op in te gaan. Deze week is wederom gebleken waarom. Vanzelfsprekend is winnen niet. Zeker niet voor Leicester City.

Programma
Norwich City 16-04
13:45
Sunderland
Manchester United 16-04
16:00
Aston Villa
Everton 16-04
16:00
Southampton
Newcastle United 16-04
16:00
Swansea City
West Bromwich Albion 16-04
16:00
Watford
Chelsea 16-04
18:30
Manchester City
AFC Bournemouth 17-04
14:30
Liverpool
Leicester City 17-04
14:30
West Ham United
Arsenal 17-04
17:00
Crystal Palace
Stoke City 18-04
21:00
Tottenham Hotspur
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.