Ranieri droomt nu wel hardop over sprookje met Leicester

Reacties

Claudio Ranieri riep maandenlang niet bezig te zijn met de titel in de Premier League, maar nu durft hij wél over een kampioenschap na te denken. De Italiaanse manager van Leicester City droomde maandag hardop van het Premier League-sprookje.

Ranieri droomt nu wel hardop over sprookje met Leicester

Dinsdagavond ontvangt de verrassende koploper van Engeland Liverpool. 'Het is een vreemde competitie dit jaar en een team als Leicester kan zeker iets moois presteren', vertelde Ranieri tijdens de persconferentie in aanloop naar de kraker. 'Dit is het juiste moment voor ons om door te zetten, want volgend seizoen zullen we niet weer zo’n kans krijgen', doelde hij op de titelstrijd.

Leicester kon in de transferperiode met Demarai Gray (Birmingham City) en Daniel Amartey (FC Kopenhagen) twee nieuwe aanwinsten begroeten. Daarnaast behield de club sterspelers Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Dat was een belangrijk punt voor Raineri. 'Ik heb heel duidelijk gemaakt dat ik niemand wilde verkopen. We willen aan de top blijven.'

Ranieri beseft dat hij een droomseizoen meemaakt met The Foxes: 'Dit is niet de normale Premier League. We gaan alles geven, want volgend seizoen zal de harde werkelijkheid weer terugkeren', stipte hij nog maar eens de unieke kans voor zijn ploeg aan.

Leicester staat momenteel drie punten voor op Manchester City en Arsenal. Liverpool is de nummer zeven van Engeland. City gaat vanavond op bezoek bij Sunderland, terwijl The Gunners op eigen veld het Southampton van manager Ronald Koeman treffen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.