Rakitic woedend: 'Misschien sturen ze ons nu wel naar huis'

Reacties

Kroatië vreest voor dramatische gevolgen van de problemen van 'sport-terroristen' tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië. Middenvelder Ivan Rakitic houdt rekening met een diskwalificatie.

Rakitic woedend: 'Misschien sturen ze ons nu wel naar huis'

De UEFA heeft aangekondigd zich zaterdag te buigen over de incidenten in de slotfase van de wedstrijd in Saint-Étienne. Vanuit een vak met Kroatische supporters werd vuurwerk op het veld gegooid, dat ontplofte in de handen van een steward. Scheidsrechter Mark Clattenburg legde de wedstrijd vanwege de problemen op en rond het veld korte tijd stil.

Rakitic houdt zijn hart vast voor de gevolgen. 'We moeten maar zien of we tegen Spanje zullen spelen. Misschien sturen ze ons nu wel naar huis', zei de middenvelder na het 2-2 gelijkspel tegen Tsjechië.

Rakitic heeft geen goed woord voor de onruststokers onder de eigen fans. 'Het is vervelend om te zeggen, maar we voelen ons comfortabeler als we uit spelen. We mogen ons gelukkig prijzen spelen dat de wedstrijd werd uitgespeeld. De scheidsrechter wilde het direct beëindigen.'    

Bondscoach Ante Cacic wees erop dat het gaat om een kleine minderheid. 'Ik denk dat negentig procent van de Kroatische fans zich schaamt. Het gaat misschien om zes tot tien individuen. Ik hoop dat ze geïdentificeerd en bestraft worden. Deze mensen zijn echt gevaarlijk. Daarom noem ik ze hooligans. Het zijn geen echte fans van Kroatië, het zijn sport-terroristen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.