Rake kopbal Van Persie behoedt Advocaat voor nederlaag

Dankzij een treffer van Robin van Persie heeft Fenerbahçe zondagavond een punt overgehouden aan het bezoek bij Osmanlispor in de Turkse competitie. De invaller zorgde in de tiende minuut na rust voor de 1-1, hetgeen de eindstand bleek.

Van Persie, die aan het begin van de tweede helft werd ingebracht door trainer Dick Advocaat, kopte van dichtbij raak. De Rotterdammer is in zijn laatste negen competitiewedstrijden bij tien goals rechtstreeks betrokken geweest, hetzij met een doelpunt (zeven keer) of een assist (drie keer).

Osmanlispor was al in de negende minuut op voorsprong gekomen dankzij een benutte strafschop van Papa Ndiaye. Bij de thuisploeg viel Adam Maher in de 87ste minuut in. Fenerbahçe, dat donderdag met 1-0 won van Feyenoord in de Europa League, moest het stellen zonder Jeremain Lens en Gregory van der Wiel, die beiden last hebben van pijntjes. Met acht punten na zes speelrondes staat de club van Advocaat negende. Osmanlispor bekleedt de zesde positie.

Eerder op de dag won Galatasaray met 3-1 van Antalyaspor. Bij de thuisploeg bleef Wesley Sneijder halverwege geblesseerd achter in de kleedkamer.