Fenerbahçe zet zwak Feyenoord terug op aarde

Reacties

Feyenoord heeft op bezoek bij Fenerbahçe een terechte 1-0 nederlaag geleden in de Europa League. Het bleef slechts spannend doordat de Turken nalieten de krachtsverhoudingen uit te drukken in de score.

Fenerbahçe zet zwak Feyenoord terug op aarde

Feyenoord is in Nederland dit seizoen ongenaakbaar, maar van de topvorm van de Rotterdammers was in Istanbul met name voor rust niets te zien. Feyenoord kwam namelijk amper in het stuk voor tegen Fenerbahçe, dat een zeer stroeve seizoenstart kende maar donderdagavond bij vlagen een ontketende indruk maakte.

Dirk Kuijt vervulde op bezoek bij zijn oude club een negatieve hoofdrol. Met balverlies stond hij aan de basis van de 1-0 van Emmanuel Emenike, die uit een lastige hoek doelman Brad Jones verraste met een lage knal. Tien minuten voor rust hielp Kuijt met een slechte aanname een goede kans om zeep, terwijl hij kort na de pauze een honderdprocentkans miste na goed doorjagen van Jens Toornstra.

Karim El Ahmadi in duel met Ozan Tufan. De Feyenoorder mocht van geluk spreken dat hij het duel afmaakte, na zijn spijkerharde overtreding op Jeremain Lens in de 26ste minuut. Hij kreeg daarvoor slechts de gele kaart.
Karim El Ahmadi in duel met Ozan Tufan. De Feyenoorder mocht van geluk spreken dat hij het duel afmaakte, na zijn spijkerharde overtreding op Jeremain Lens in de 26ste minuut. Hij kreeg daarvoor slechts de gele kaart.

Het was echter Fenerbahçe dat continu de betere partij was geweest, met Jeremain Lens als een van de uitblinkers. In de 58ste minuut voorkwam Jones met grote moeite een tweede Turkse goal, nadat Eric Botteghin onbedoeld een halve omhaal van Moussa Sow van richting had veranderd.

Pas in de slotfase kreeg Feyenoord vat op het duel. Het leidde tot een behoorlijke mogelijkheid van Nicolai Jørgensen, wiens lobje kracht en richting miste. Even later had Lens de 2-0 op zijn schoen. Na een indrukwekkende rush vanaf eigen helft glipte hij langs Botteghin, maar zijn daaropvolgende schot ging naast. Even eerder had Dick Advocaat ex-Feyenoorder Robin van Persie ingebracht bij Fenerbahçe.

De verliespartij in Istanbul is voor Feyenoord na de nederlaag om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV pas de tweede van het seizoen. Door het resultaat is Fenerbahçe koploper in Groep A met vier punten. Feyenoord en Manchester United hebben allebei drie punten, Zorya Luhansk volgt met een punt. Over drie weken krijgt Feyenoord de hekkensluiter op bezoek. United ontvangt dan Fenerbahçe.

Stand Groep D
Fenerbahçe 2-4 (2-1)
Feyenoord 2-3 (1-1)
Manchester United 2-3 (1-1)
Zorya Luhansk 2-1 (1-2)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.