'Racist' Tavecchio zegt sorry en krijgt steun van Minala

Reacties

Carlo Tavecchio, kandidaat voor het voorzitterschap van de Italiaanse voetbalbond, ontkent in alle toonaarden racist te zijn. In zijn ontkenning krijgt hij steun uit opvallende hoek, namelijk van Joseph Minala.

'Racist' Tavecchio zegt sorry en krijgt steun van Minala

'Het was een ongelukkige uitspraak die ik off the record deed. Ik heb er inmiddels al twintig keer mijn excuses voor aangeboden', verontschuldigt Tavecchio zich. De kandidaat-bondsvoorzitter stelt niets tegen Afrikanen te hebben. 'Ik heb er mede aan bijgedragen dat het voor Afrikaanse voetballers makkelijker is om legaal in Italië te verblijven. Bovendien heb ik in Afrika voetbalelftallen helpen oprichten. Wat ik bedoelde met mijn uitspraak is dat Italiaanse talenten de beste talenten moeten zijn. Niet die uit Zuid-Amerika of ergens anders vandaan.'

Tavecchio kreeg afgelopen weekend veel over zich heen nadat hij zich op merkwaardige wijze uitliet over het aantal buitenlanders in de Serie A. 'Elke Opti Poba (fictieve Afrikaanse naam, red.) mag in Italië voetballen. Het ene moment eet hij nog bananen. Het andere speelt hij in het eerste van Lazio', stelde hij, impliciet verwijzend naar Lazio-spelerJoseph Minala, het zeventienjarige Nigeriaanse toptalent van de Romeinen.

Minala
Diezelfde Minala neemt het nu op voor Tavecchio. 'Er is rondom hem een belachelijk mediacircus ontstaan. Ik voel me niet beledigd door Tavecchio, maar wel door de media en zogenaamde kenners die zijn uitspraken tot een schandaal hebben gemaakt door ze totaal uit hun verband te rukken. Tavecchio is iemand die veel voor mij heeft betekend toen ik uit Afrika naar Italië kwam. Mede door hem speel ik nu in de Serie A.'

De hoogste Italiaanse afdeling is door de casus verdeeld geraakt. AC Milan, Genoa en Lazio staan nog achter de kandidatuur van Tavecchio, terwijl Fiorentina, Cesena en Sassuolo hun steun intrekken. Ex-international Demetrio Albertini is de belangrijkste tegenkandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.