QPR stelt succesvolle Hasselbaink aan als nieuwe manager

Reacties

Jerrel Hasselbaink moet Queens Park Rangers terugbrengen naar de Premier League. Vrijdag werd de 43-jarige Nederlander aangesteld als nieuwe manager van The Hoops, waar hij in Tjaronn Chery en Leroy Fer twee landgenoten treft. Vrijdag stond Hasselbaink al op het trainingsveld bij QPR.

QPR stelt succesvolle Hasselbaink aan als nieuwe manager

Bij de nummer elf van het Championship is Hasselbaink de opvolger van interim-manager Neil Warnock, die vanaf begin november de honneurs waarnam na het ontslag van Chris Ramsey. Al snel werd Hasselbaink met de vacature in verband gebracht. Als manager van Burton Albion had hij namelijk veel indruk gemaakt.

Sinds hij op 13 november 2014 aan de slag ging bij Burton Albion, leidde hij die club naar promotie naar de League One. Na twintig duels is de promovendus verrassend koploper op het derde niveau in Engeland. Van de 54 officiële wedstrijden als manager van Butron Albion won Hasselbaink er liefst 33.

Queens Park Rangers degradeerde vorig seizoen uit de Premier League en startte de huidige jaargang zwaar teleurstellend. Maar onder Warnock heeft de Londense club zich weer aardig hersteld. De achterstand op de zesde plaats, goed voor deelname om de play-offs om promotie, bedraagt slechts twee punten.

Hasselbaink stond als trainer voor het eerst op eigen benen bij Antwerp FC. Daarvoor had de 23-voudig Oranje-international, die speelde voor onder meer Leeds United, Atlético Madrid en Chelsea, ervaring opgedaan in de jeugdopleiding van Chelsea en de trainersstaf van Nottingham Forest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.