Hasselbaink mede dankzij El Khayati naar koppositie

Burton Albion blijft dit seizoen geweldig presteren. Na een 2-1 thuiszege op Millwall is de ploeg van manager Jerrel Hasselbaink zelfs koploper in de League One.

Vorig seizoen nog pakte Burton Albion de titel in de League Two, waardoor het promoveerde. Ook een niveau hoger zijn de prestaties uitstekend. Dinsdag maakte de promovendus ook geen fout tijdens de inhaalwedstrijd tegen Millwall. In de slotfase van de eerste helft legde de thuisclub de basis voor de overwinning.

Nadat Damian McCrory tien minuten voor rust de score had geopend namens Burton Albion, maakte Abdenasser El Khayati er zeven minuten later 2-0 van. Het was voor de ex-aanvaller van PSV, FC Den Bosch, NAC Breda, Olympiakos Nicosia en Kozakken Boys al zijn zesde competitietreffer van het seizoen.

Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers via Joe Martin nog wel terug tot 2-1, maar daar bleef het bij in het Pirelli Stadium. Burton Albion, waar Hasselbaink mogelijk voor het laatst op de bank zat, heeft door de overwinning nu 41 punten uit twintig duels. Dat zijn er twee meer dan nummer twee Coventry City.