QPR biedt dure WK-aspirant Júlio César gratis vertrek

In wat misschien wel het belangrijkste seizoen uit zijn loopbaan had moeten worden, is Júlio César in de vergetelheid geraakt. Zijn club Queens Park Rangers biedt de Braziliaanse doelman een transfervrije aftocht om zijn kansen op deelname aan het WK in zijn vaderland in leven te houden.

QPR biedt dure WK-aspirant Júlio César gratis vertrek

Júlio César beleeft een rampjaar bij de club uit West-Londen. De degradatie uit de Premier League en het uitblijven van een transfer bleken slechts de opmaat naar de grootste sportieve klap, want bij de aanvang van dit seizoen verloor Júlio César zijn basisplaats aan Rob Green. Daardoor zijn er op het Engelse tweede niveau dit seizoen clubs actief waarvan de hele basiself bij elkaar evenveel verdient als de reservedoelman van QPR.

'Júlio heeft enorm veel pech gehad', aldus Harry Redknapp, manager van QPR. 'We zijn bereid met hem mee te denken als er een club interesse toont. Hij moet wedstrijden gaan spelen, waar dan ook, zodat hij naar het WK kan. We vragen daarom geen transfersom voor hem. Hier komt hij niet in het elftal, want Green doet het fantastisch.'

Hoewel volgens Redknapp sportieve motieven ten grondslag liggen aan het passeren van Júlio César, denkt diens landgenoot en collega-doelman Heurelho Gomes daar anders over. Gomes, die in 2008 door Redknapp van PSV naar Tottenham Hotspur werd gehaald maar daar nooit overtuigde, vermoedt dat Redknapp in het algemeen iets tegen doelmannen uit Brazilië heeft. 'Dat heb ik zelf ook ervaren', aldus Gomes, die op dit moment zelf als derde keus bezig is aan zijn laatste contractjaar bij The Spurs.

Het contract van Júlio César (34), die medio 2012 overkwam van Internazionale, loopt nog tot 2016 door. De 76-voudig international van Brazilië zat de afgelopen interlands telkens wel bij de Seleçao, maar zijn basisplaats is hij al een tijdje kwijt. Tijdens de laatste drie duels van Brazilië stonden Victor (Atlético Mineiro), Diego Cavalieri (Fluminense) en Jefferson (Botafogo) onder de lat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen