Gomes adviseert Júlio César zo snel mogelijk te vertrekken

Heurelho Gomes adviseert zijn landgenoot Júlio César om tijdens komende transferperiode te vertrekken bij Queens Park Rangers. De 34-jarige Braziliaanse doelman kan bij de Championship-club niet rekenen op een basisplaats, waardoor deelname aan het WK op de tocht staat.

Gomes adviseert Júlio César zo snel mogelijk te vertrekken

Júlio César brak een vinger in september, waarna QPR-manager Harry Redknapp besloot om Robert Green eerste keus te maken. 'Júlio César heeft een manager die zijn gedachten nooit zal veranderen', aldus Gomes tegenover ESPN Brasil. 'Hij was ook mijn manager bij Tottenham Hotspur en ik heb daar veel problemen met hem gehad.'

'Op dit moment is Júlio César nog basisspeler bij Brazilië, maar hij zal misschien wel problemen krijgen als hij de kans voorbij laat gaan om bij QPR te vertrekken', vervolgde Gomes. 'Ik ken Júlio César erg goed en weet hoe belangrijk hij kan zijn, maar hij zal vanaf januari wel wekelijks in actie moeten komen om wedstrijdfit aan het WK te beginnen.'

Júlio César maakte in de zomer van 2012 de overstap van Internazionale - waar hij zeven seizoenen onder de lat stond en onder meer de Champions League won - naar QPR, maar daarmee degradeerde hij uit de Premier League. Desondanks is de 76-voudig international nog eerste keus onder bondscoach Luiz Felipe Scolari.

Gomes, die twee jaar jonger is dan Júlio César, staat sinds 2008 onder contract bij Tottenham en speelde in het seizoen 2010/11 zijn laatste competitiewedstrijd namens de Noord-Londense club. In 2010 speelde de voormalig PSV-doelman tot dusver zijn laatste interland voor Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen