Maicon krijgt van Scolari na twee jaar herkansing bij Brazilië

Luiz Felipe Scolari heeft Maicon verrassenderwijs weer bij de selectie van de Braziliaanse nationale ploeg gehaald voor de oefenduels met Australië en Portugal van begin september. De 32-jarige rechtsback kwam sinds juli 2011 al niet meer uit voor de Selecão, maar krijgt nu een herkansing van Scolari.

Maicon krijgt van Scolari na twee jaar herkansing bij Brazilië

Scolari liet Maicon (foto) sinds zijn aanstelling in december 2012 als bondscoach tot dusver links liggen. De vleugelverdediger was samen met Wesley Sneijder een van de blikvangers in de ploeg van Internazionale die in 2010 de Champions League won, maar raakte door uiteenlopende blessures en zijn transfer naar Manchester City uit beeld. Inmiddels is hij vertrokken naar AS Roma, waar hij komend seizoen waarschijnlijk meer aan spelen toekomt.

Scolari maakte er sinds zijn terugkeer bij Brazilië, dat hij in 2002 al naar de wereldtitel leidde, een gewoonte van om al afgeschreven gewaande routiniers weer in ere te herstellen. Zo gunde de 64-jarige bondscoach Kaká en Ronaldinho al een rentree.

Waar de twee spelmakers hun kansen op een plek in de selectie voor het WK van volgend jaar in eigen land vergooid lijken te hebben, geldt dat niet voor Júlio César. De 33-jarige doelman was onder Scolari's voorganger Mano Menezes uit beeld geraakt, maar de voormalige sluitpost van Inter is inmiddels weer vaste keus onder de Braziliaanse lat.

Of Maicon er net als Júlio César in slaagt zich terug te vechten in de basiself valt nog te bezien met Barcelona-verdediger Daniel Alves als concurrent. Behalve Maicon kreeg ook Chelsea-middenvelder Ramires voor het eerst sinds 6 februari 2013 weer een uitnodiging. Ook voormalig Ajacied Maxwell is na zijn recente debuut tegen Zwitserland  opnieuw opgeroepen.

De volledige selectie van Brazilië

Doel: Jefferson (Botafogo) en Júlio César (Queens Park Rangers).Verdediging: Daniel Alves (Barcelona), Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Henrique (Palmeiras), Maicon (AS Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell en Thiago Silva (beiden Paris Saint-Germain).Middenveld: Fernando (Shakhtar Donetsk), Hernanes (Lazio), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Oscar (Chelsea), Paulinho (Tottenham Hotspur) en Ramires (Chelsea).Aanval: Bernard (Shakhtar Donetsk), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit Sint-Petersburg), Lucas Moura (Paris Saint-Germain), Jô (Atlético Mineiro) en Neymar (Barcelona).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen