Maxwell staat na dertien seizoenen voor eerste interland

Na dertien seizoenen bij achtereenvolgens Ajax, Internazionale, Barcelona en Paris Saint-Germain staat Maxwell mogelijk voor zijn eerste interland voor Brazilië. De 31-jarige vleugelverdediger kreeg een uitnodiging van bondscoach Felipe Scolari voor de oefeninterland tegen Zwitserland.

Maxwell staat na dertien seizoenen voor eerste interland

Maxwell heeft tot dusver een indrukwekkende staat van dienst, waarbij de verdediger diverse grote prijzen in de wacht sleepte. Bij al zijn clubs werd Maxwell landskampioen, terwijl hij met Barcelona in 2011 zelfs de Champions League won, maar tot een optreden in de nationale A-ploeg van Brazilië kwam het opmerkelijk genoeg nooit. Wel werd hij één keer eerder opgeroepen (in 2004), maar toen werden hem geen speelminuten gegund.

De verdediger speelde in het verleden alleen interlands voor Jong Brazilië. Mocht Maxwell op 14 augustus nu wel in actie komen tegen Zwitserland is hij eindelijk af van zijn status van non-international. Bij zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain is hij de enige basisspeler die zijn land nog niet internationaal heeft vertegenwoordigd.

De Braziliaan, die in 2004 de gouden schoen won als beste speler van de Eredivisie, streek in 2001 samen met Zlatan Ibrahimovic neer in Amsterdam. Beiden zouden later nog samenspelen bij Inter en Barcelona, terwijl de verdediger en de aanvaller momenteel het shirt van PSG dragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen