Puntenaftrek volgende stap voor gewaarschuwd FC Twente

Reacties

FC Twente riskeert na de publieke waarschuwing die het vrijdag ontving van de KNVB een aftrek van drie winstpunten. Tenminste, als de Tukkers tijdens het volgende meetmoment in maart opnieuw niet kunnen voldoen aan het plan van aanpak.

Puntenaftrek volgende stap voor gewaarschuwd FC Twente

De KNVB maakt zich zorgen over de financiële situatie van FC Twente, dat er nog niet in geslaagd is de bezuiniging op spelerskosten in zijn geheel door te voeren. Clubs die ingedeeld zijn in Categorie 1, zoals FC Twente, dienen in overleg met de licentiecommissie van de KNVB tot een plan van aanpak te komen om de financiële situatie weer op orde te krijgen.

Het volgende meetmoment volgt in maart, wanneer de club uit Enschede de halfjaarcijfers heeft gepresenteerd. Als de huidige nummer vijf van de Eredivisie op dat moment nog steeds niet kan voldoen aan het plan van aanpak volgt een aftrek van drie winstpunten. Dat laat een woordvoerder van de KNVB weten tegenover Voetbal International.

Vooralsnog maakt FC Twente zich weinig zorgen. 'In maart presenteren wij de halfjaarcijfers en daarin is ook de transfer van Dusan Tadic naar Southampton opgenomen. In dat geval staan wij 3,5 miljoen euro in de plus', zegt een woordvoerder van FC Twente tegen VI. Die transfer stond nog niet in de boeken, waardoor het verlies over 2013/14 groter was dan verwacht. Wanneer de transfer van Tadic verwerkt is, hopen de Tukkers Categorie 1 te verlaten.

Normstelling
Arjan Hoop, financieel adviseur van FC Twente, reageerde ook al op de waarschuwing. 'We hebben de KNVB tijdig op de hoogte gesteld dat we op dit punt nog niet aan ons plan van aanpak zouden gaan voldoen', aldus Hoop op de clubwebsite.

'Dat de KNVB een publieke waarschuwing geeft, is nou eenmaal een consequentie. De afgelopen twee jaar zijn de bedrijfslasten met vijftien miljoen euro gedaald, inclusief afschrijvingen. Hiervan bedroegen de kosten van het voetbalbedrijf zeven miljoen euro. Deze zomer voeren we, primair binnen het voetbalbedrijf, een bezuiniging van nog eens ruim drie miljoen euro door en zullen we zodoende aan de normstelling voldoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.