'Punten verspeeld omdat we benen voelden op zware veld'

Manchester City-manager Manuel Pellegrini weet het puntenverlies tegen Burnley (2-2) aan het drukke speelschema, de grensrechter en het slechte veld.

City stond bij rust op een 2-0 voorsprong, maar gaf na de hervatting de zege uit handen. 'Dat is simpel te verklaren', sprak Pellegrini na afloop. 'In de eerste minuut van de tweede helft scoorde Burnley uit buitenspelpositie.'

'Ik snap niet waarom de grensrechter niet vlagde', vervolgde de Chileen. 'Daarna probeerden we aan te vallen, maar we voelden na rust de effecten van de wedstrijd tegen West Bromwich Albion op Tweede Kerstdag in onze benen. Bovendien was het veld zwaar door de sneeuw en lukte het ons maar niet de derde treffer te maken.'

Door het gelijkspel tegen Burnley bleef de marge richting koploper Chelsea, dat 1-1 speelde tegen Southampton, drie punten. 'Het is frustrerend dat we hier punten verspelen, omdat we met 2-0 voorstonden. Maar ik heb al voor de wedstrijd gezegd dat Burnley geen eenvoudige tegenstander is', concludeerde Pellegrini.