PSV-opponent Atlético toont topvorm ook in Mestalla

Reacties

Atlético Madrid heeft zondagavond de derde competitiezege op rij geboekt. Na Real Madrid (0-1) en Real Sociedad (3-0) moest ook Valencia er in het eigen Mestalla-stadion aan geloven: 1-3. De nummer twee van Spanje lijkt daarmee in topvorm toe te werken naar de return tegen PSV.

PSV-opponent Atlético toont topvorm ook in Mestalla

Atlético was dit Primera División-seizoen in uitwedstrijden (31 punten uit 14 duels) minstens zo goed als in thuiswedstrijden (30 punten uit 13 duels), maar moest tegen Valencia alle zeilen bijzetten om de zesde zege in zeven wedstrijden op vreemde bodem te boeken. De van een kruisbandblessure herstelde Diego Alves was aanvankelijk een flinke sta-in-de-weg. Zo hield de Valencia-sluitpost na een uur met een katachtige reflex Luciano Vietto van scoren af.

Vietto was samen met Antoine Griezmann verantwoordelijk voor het meeste gevaar namens de Champions League-opponent van PSV. Waar Griezmann na 23 minuten zijn naam als scherpschutter eer aandeed door de score met een welgemikte schuiver van buiten het strafschopgebied te openen (foto), kreeg zijn Argentijnse collega de bal maar niet langs Diego Alves. Alle pogingen van Vietto om zijn eerste goal sinds 8 december te maken, bleken vergeefs.  

Toeval of niet, sinds Diego Alves terugkeerde van zijn blessure boekte Valencia drie zeges in vier competitieduels. Zondagavond was de ploeg van trainer Neville ook een taaie opponent voor Atlético, dat het in de historie altijd lastig had in Mestalla. Vier minuten na de vijftiende competitiegoal van Griezmann stond het dan ook alweer 1-1. Paco Álcacer legde de bal met het hoofd panklaar voor Denis Cheryshev. De Russische Real Madrid-huurling schoot ijskoud raak.

Toen de door Neville tot aanvoerder benoemde Álcacer met een sluwe pass Cheryshev nogmaals in stelling gebracht, scheelde het niet veel of Valencia had de leiding genomen. Het was uiteindelijk Atlético dat er toch weer met de zege vandoor ging. Een aanvallende wissel van Atlético-coach Diego Simeone betaalde zich in de 72ste minuut uit. Fernando Torres, tien minuten daarvoor in het veld gekomen, stond vogelvrij na doorkoppen van José María Giménez bij een corner.

De vijfde competitiegoal van Torres betekende dat de Rojiblancos de veel rijkere stadgenoot Real op vier punten houden. Het gat met koploper Barcelona lijkt ook voor de nummer twee van Spanje echter te groot: acht punten. Omdat Diego Alves vervolgens ook nog een zeldzame blunder beging bij een schot van invaller Yannick Ferreira-Carrasco, kan Atlético met vertrouwen vooruit kijken naar de CL-return van 15 maart tegen PSV (heenduel 0-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.